Verko provodi "nedeljni ručak" sa svojim kandidatima u MZ Kolonija [Video] - iKragujevac


Sreski špijun

Plašeći se ubedljive pobede kandidata koje podržava Srpska napredna stranka, bez realnih primedbi i prigovora Izborna komisija je poništila izbore za Savete Mesnih zajednica u Vašarištu, Staroj radničkoj koloniji i Ilićevu. Manipulacijama i demonstraciojom sile, poništena je izborna volja gradjana, koji su juce, 21.jula, ponovo izašli na birališta.

Iako se ni tada, a ni danas ne govori o verbalnim incidentima koji su bili na granici fizičkih sukoba, i to naročito u Koloniji, ne može se zanemariti današnje prisustvo i aktivnosti visokih gradskih funkcionira na izbornim mestima u ovim Mesnim zajednicama. Iako, većini od njih ovo nisu biračka mesta, našli su vremena i novca, da ovog puta nemoralno utiču na volju birača. Ispred samog biračkog mesta Kolonaca, u debeloj hladovini, ekipa lokalnih funkcionera, uz osveženje, pljeskavicu i koju hiljadu dinara iznenadjivala je Kolonce, ali i sve one koji su učestvovali u izbornom procesu. Jedan od načina da privole stanovnike Stare radničke Kolonije na svoju stranu je i novac koji su im delili.

Uprkos činjenici da je aktuelni gradonačelnik Kragujevca pred izbore 23.juna, tvrdio da su ovi izbori totalno nebitni za politički život u Kragujevcu, postavlja se pitanje, zašto je baš on, odlučio da nedeljni ručak podeli sa Koloncima? Iako je tada tvrdio ,da bi Savet mesne zajednice trebalo da bude ne stranačko telo u funkciji gradjana, danas je imao drugačije misli... i dela. Bez ili sa političkom podrškom, izborni postupak je podrazumevao da se na biračkim mestima ne nalaze obeležja političih stranaka i pojedinaca. Zato i čudi, da gradonačelnik, ne zna ili ne poštuje pravila, pa je svojim komšijama u Staroj radničkoj Koloniji na dan održavanja drugog kruga izbora 21.jula, delio propagandni materijal svoje široke koalicije.

Godinama unazad, kada su se Kolonci žalili na svoje dugotrajne probleme, gradonačelnika nigde nije bilo. Juce, iako ga nisu zvali, on je sa svojom „svitom“: Nebojšom Vasiljevićem, predsednikom Skupstine grada Sašom Milenićem, portparolom ZZŠ Zoranom Palčićem i drugim pripadnicima stranke, iznenadio Kolonce.

Da regularnost ponovljenih izbora ne bi bila dovedena u pitanje prisustvom ovih gradskih funkcionera i njihovim postupcima ispred biračkog mesta, trebalo je da interveniše Komunalna policija. Medjutim kako su i oni pod ingerencijom lokalne samouprave, odnosno već pomenutih funkcionera, postavlja se pitanje ko zapravo u Kragujevcu može da kontroliše Verkove funkcionere i po kom osnovu?

{youtube}dFRH5ZQvT8o&{/youtube}
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac