''Pionirova'' zgrada opasna za prolaznike! - iKragujevac


Sreski špijun

Naš sreski špijun poslao nam je fotografije koje su nastale juče oko 19h u ulici Ive Lole Ribara, gde se vidi da se urušava fasada na ''Pionirovoj'' zgradi, pored koje svakodnevno prolazi veliki broj naših sugrađana, kao i koliko je komunalna policija revnosno radila posao. Ili nije? 

Naime, kako smo dobili informacije, u nedelju oko 15h došlo je do urušavanja fasade na zgradi bivšeg ''Pionira'', u ulici koja je jako prometna i gde svakodnevno prolazi veliki broj ljudi. Urušavanje fasade propraćeno je gromoglasnim zvukom koji je poprilično uplašio i ljude koji ovde žive najviše zbog dece koja se ponekad ovde i igraju.

''Ažurna'' komunalna policija je, kažu, izašla na teren oko 19h, i tek tada trakom obeležila opasno mesto, što je oko 4h kašnjenja u odnosu na vreme kada se fasada urušila. 

U razgovoru sa stanarima okolnih zgrada smo saznali da ovo nije prvi put da, sa ove ruinirane i ko zna koliko godina neobnovljene zgrade, fasada padne. Još uvek pod utiskom izbora za Savete MZ, kažu da bivši saziv nije imao sluha za ovaj problem, i da se nadaju da će ''ovi novi'' (a zapravo stari-novi, sudeci po partijskoj pripadnosti), sada malo više pažnje da obrate na njihove probleme. 

{jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac