Zbog komšija stanovnicima Korićana prete infektivne bolesti [Foto] - iKragujevac


Sreski špijun

U Kragujevcu u neposrednoj blizini ulice Slavka Krunića u naselju Korićani, nalazi se kanalizacioni kolektor koji izliva nekoliko puta u toku leta što ima za posledicu širenje nesnosnog smrada.

Radnici JKP``Vodovod i Kanalizacija`` redovno dolaze po prijavi, ali zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa u većini slučajeva odlaze neobavljenog posla.

Trasa kolektora je ujedno i trasa buduće ulice čijom izgradnjom će biti omogućeno redovno održavanje kolektora, jer trenutno vlasnici površina kroz koje prolazi kolektor nedozvoljavaju ulazak kamiona i ekipe JKP``Vodovod i Kanalizacija``.

U cilju rešavanja ovog problema kontaktirana je nadležna Mesna zajednica, pisan je dopis nadležnoj Opštinskoj upravi ali bez ikakvih rezultata.

Stanovnici ove ulice napominju da njihovi problemi traju već nekoliko godina. Na samo 50 metara od ovog kolektora nalazi se još jedan kolektor koji je pre neku godinu izgrađen i opet zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa odveden u potok.

Oba kolektora kao i potok (koji više liči na kanalizacionu liniju) se nalaze na tridesetak metara od kuća u kojima živi dvadesetoro dece mlađe od 15 godina.

Ove fotografije načinio je objektiv našeg sreskog špijuna.

{jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac