SAOPŠTENJE FK „RADNIČKI 1923“ Kragujevac - iKragujevac


Sport

Povodom privođenja bivšeg predsednika kluba Nebojše Vasiljevića, generalnog sekretara Darka Stojanovića i menadžera Zorana Pavlovića, obraćamo se ovim putem javnosti, radi prezentovanja nepobitnih činjenica.

Transfer Filipa Kostića iz našeg kluba u holandski Groningen ovog leta je najveći transfer u 90 godina dugoj istoriji FK Radnički iz Kragujevca, a očigledno je da to nekome smeta. Podsetimo, Filip Kostić je dete kluba, nastupao je za mlađe kategorije kluba, i na kraju je svoj talenat naplatio prelaskom u holandsku ligu. U trenutku transfera, tržišna i realna cena za ovog igrača je iznosila 700.000 evra. Imajući u vidu te podatke, klub je bio zainteresovan da se odrekne svog igrača Kostića i odredio minimalnu cifru za njegov prelazak ispod koje klub neće prihvatiti da se odrekne usluga ovog mladog i talentovanog fudbalera, a to je cifra u iznosu od 700.000 eura. Prihvaćena je ponuda Groningena, odlukom Upravnog odbora ugovor potpisan i iznos od 700.000 eura isplaćen je našem klubu u dve rate u dogovorenim rokovima. Prva rata je iznosila 200.000, a druga 500.000 eura što se uvidom u našu dokumentaciju i izvode deviznog računa može jasno videti i sve se odvijalo po strogim pravilima i propisima FIFE i UEFE u takozvanom TMS sistemu putem kojeg igrač dobija potreban SERTIFIKAT kako bi uredno bio registrovan za svoj novi klub. Nepoznato nam je kako je to naš klub oštećen, a imajući u vidu i tržišnu vrednost Kostića u trenutku zaključenja ugovora prosto je nemoguće da je nastupila šteta za klub, jer bi onda vrednost Kostića bila nerealna.

Napominjemo da je FK Radnički 1923 za vreme mandata Vasiljevića i Stojanovića postigao najveće uspehe u istoriji kluba, postao stabilan superligaš i krenuo u izgradnju novih svlačionica i prostorija kluba, a i to je očigledno mnogima „trn u oku“. Radnički je upravo zahvaljujući Vasiljeviću i Stojanoviću postao finansijski stabilan klub, jer je odličnim rukovođenjem kluba, koji redovno izmiruje sve svoje obaveze igračima, trenerima, zaposlenima i državi i to u trenutku kada saznajemo da pojedini klubovi duguju višemilionske iznose državi Srbiji.

Nadamo se, a i verujemo da ova dešavanja nemaju nikakve druge pozadine i ubeđeni smo da će ISTINA vrlo brzo izaći na videlo i da će se dokazati da je naš klub i ljudi koji rade u njemu postupio ispravno i po zakonu!

FK“Radnički 1923“
Upravni odbor

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu