Todorić: Izlazimo iz krize - iKragujevac


Sport

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da nije zadovoljan rezultatima ‘crno-belih’, ali da je pobeda nad Krkom nagovestila bolja izdanja.

U poslednjih deset dana, šampion Srbije je završio takmičenje u Evroligi, a potom je poražen od Solnoka iz Zadra i tako se značajno udaljio od čelne pozicije na tabeli ABA lige.

“Nismo zadovoljni učinkom u pomenutom periodu. Čak tri puta uzastopno smo gubili na jednu loptu, od čega je prvi poraz, u Bambergu, odredio tok u narednim utakmicama”, rekao je Todorić, “Ma koliko bio stresan sam poraz u Nemačkoj, na igrače je više uticala činjenica da smo tom jednom loptom propustili veliku priliku da se nađemo u Top 16 fazi. Važno je da smo iz cele te situacije izašli pobedom nad Krkom. Momke sada čeka mirnija pauza, prilika da se odmore, regenerišu, ali i da nastave dobro da rade, da pojedinci polako izađu iz kriznih situacija”.

Todorić se osvrnuo i na igre pojedinih igrača, a na konstataciju da je najevidentniji pad forme kod Vestermana.

“Odigrao je odlično prvih mesec i po, dva, nametnuo se kao lider. Ali, ne varira samo on u formi, već Gagić i Musli koji je, prethodne dve godine igrao samo dva meseca. Znate, to je normalan proces, kroz koji svaki mladi igrač mora da prođe”, naglasio je Todorić i prokomentarisao igre Drua Gordona, “Na startu sezone bilo je raznih kritika na njegov račun, ali Gordon je potvrdio kvalitet. Takođe je bilo mnogo korišćenja teških termina posle nesrećnih poraza u Solnoku i Zadru. Ali, iako smo najmlađi tim u svim takmičenjima, sa daleko manjim budžetima od konkurenata, uz lično, samo jedan kiks, protiv Mađara, i dalje smo u igri za fajnal-for, sa istim ciljevima na sva tri fronta, regionalnom takmičenju, kupu koji na očekuje za mesec i po dana, a zatim i u domaćem šampionatu”.

Proteklih dana mnogo se pominjao Danilo Anđušić i njegov mogući odlazak, pošto nije dobijao priliku.

“Danilo se već izvesno vreme žali na povredu. Putuje sa ekipom. On je igrač Partizana i kao svi ostali konkuriše za tim, a da li će igrati to je diskreciono pravo trenera Duška Vujoševića, što je i normalno u jednom uređenom sistemu da šef stručnog štaba odlučuje”, istakao je Todorić.

Izvor. B92, Večernje novosti | JT

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu