SINOVI KRAGUJEVAČKI - najveći grafit navijačke grupe u Srbiji - iKragujevac


Sport

Najveći grafit neke navijačke grpe u Srbiji, i među prvih pet na Balkanu, nalazi se u srcu Šumadije, u Kragujevcu. Iscrtali su ga Sinovi kragujevački, Crveni Đavoli, da služi na ponos Kragujevčaniima.

Sa svojih 80x5 metara, na obali Lepenice, u jednoj od najfrekventnijih ulica u gradu, oduševljava ne samo stanovnike Kragujevca i ljubitelje Radničkog, već i sve one koji svakodnevno prolaze kroz najveći grad u Šumadiji i cene ljubav prema klubu i navijačku tradiciju.

Na samom grafitu, koji je nastao krajem septembra nalaze se simboli grada: vojvoda Radomir Putnik, grb Radničkog i Šumadinac koji je simbol navijačke grupe. Grafitom se proteže natpis Sinovi kragujevački, što označava pripadnost gradu, a pri čemu je i izbegnuto ekspliciranje naziva Crveni Đavoli, zbog neposredne blizine Stare crkve.
"Grad je prepoznao našu ideju koja se "krčkala" tri godine i dao je dozvolu za crtanje ovog grafita. Radili smo sedam dana, bez prestanka po dvanaest sati", objašnjavaju u razgovoru za MOZZART Sport Aleksandar i Slobodan, momci koji su deo velike ekipe koja je radila na grafitu, i dodaju:
"Od prvog dana pobrali smo sve simpatije, čak su i najstariji sugrađani pokazali veliko razumevanje i pružili nam podršku. Svi su oduševljeni i ponosni".

izvor: mozzart sport

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu