KOŠARKA: Radnički u neosvojivom "Jezeru" dočekuje Cedevitu - iKragujevac


Sport

Poslednju utakmicu u 2012. godine košarkaši Radničkog će odigrati u nedelju od 19 časova u hali Jezero protiv zagrebačke Cedevite u okviru 15. kola ABA lige.

Do pre dva kola, ove dve ekipe bile su izjednačenog učinka na tabeli regionalne lige, imali su po sedam pobeda i pet poraza. Međutim, raspored je takav da su Cedeviti usledila dva susreta na domaćem terenu, a iskorišćeni su stoprocentno za uspon na tabeli, dok su Radničkom "zapala" dva gostovanja sa kojih se vratio praznih ruku. Ipak, izabranici Miroslava Nikolića ne znaju za poraz na domaćem terenu u poslednjih pet utakmica, a Cedevita je doživela poraze na tri poslednja gostovanja.

Aleksanda Ćapin kaže pred meč sa Cedevitoim da dva poslednja neupeha nisu demoralisala Kragujevčane i da su odlučnu da nastave seriju u hali Jezero koja traje već dva meseca.

- Sledi derbi na Jadranu. Posle Zvezde i Olimpije, i Cedevita je tim uz koji se svrstavamo sa željom da sledeće godine igramo u Evropi. Veliki je ulog, a svi smo motivisani, imamo jaku želju. Nadam se da ćemo da izvučemo pouke. Prednost je to što igramo pred domaćom publikom, a nadam se da će biti pune tribine, to je za nas motiv više da pružimo maksimum - rekao je Ćapin i dodao da će nešto morati da se promeni u pristupu, kako ne bi bilo padova u igru, jer je Cedevita ekipa, koja to zna odlično da iskoristi.

- Utakmica se igra 40 minuta. Bili smo u egalu ili prednosti na prošle dve utakmice u prvom poluvremenu, ali se u drugom delu dešavao pad. Moraćemo da izbegnemo pad procenta u realizaciji, da odradimo neke osnovne stvari, poput skoka u odbrani i zagrađivanja ispod koša, da držimo koncentraciju do kraja, pa u tom slučaju drugi deo meča nas neće koštati pobede.

Prednovogodišnim poklonom uprava kluba je obradovala navijače, pa će za ovaj meč ulaz biti besplatan, pa stoji poziv pristalicama da pomognu ljubimcima, kako bi godinu završili pozitivnim skorom.

ABA, 15. kolo

Nedelja

Split - Olimpija 17.00
Široki - MZT 17.00
Cibona - Solnok 17.00
Radnički - Cedevita 19.00

Ponedeljak

Budućnost - Igokea 20.15

Subota

Krka - Partizan MTS 58:66
Crvena zvezda DIVA - Zadar 88:79

izvor: sportal.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu