Zvezda dobila vaterpolo derbi - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca u velikom derbiju sedmog kola šampionata Srbije rezutatom 10:8.

Posle pet godina dominacije Partizana u srpskom vaterpolu nazire se smena na vrhu, pošto su Zvezda i Kragujevčani ovog leta zahvaljujući dobrim budžetima najviše pazarili na bogatom vaterpolo tržištu.

Zvezda ima prednost domaćeg bazena, na strani Radničkog je duža klupa i iskusniji tim. Kada se podvuče crta meč koji se mora smatrati velikim derbijem u kojem nema favorita.

U prvih nekoliko minuta nije bilo prilika pred golovima golmana jedne i druge ekipe, u međuvremenu Đorđe Bašić dobio je prvo isključenje na utakmici, što su 'crveno-beli' iskoristili, a iskusni Petar Ivošević postigao je prvi gol na utakmici. Boris Vapenski i Strahinja Rašović uvećali su prednost svog tima, i sada je rezultat 3:0.

Marko Avramović postiže novi gol za Crvenu zvezdu sa leve strane, posle fenomenalne akcije, i sada je rezultat 4:0, što je pomalo iznenađujuće za ovakav derbi. Ipak, hrvatski reprezentativac Damir Burić postiže gol za goste i tako umanjuje prednost domaćih. 

Na kraju prve četvrtine vaterpolisti Crvene zvezde zasluženo vode rezultatom 4:1. Domaći igrači započeli su utakmicu mnogo bolje, bili konkretniji, i tako došli do velikog vođstva. Na drugoj strani, Radnički još uvek ne može da poveže redove, Filipović i Udovičić su odlično pokriveni, što je rezultiralo potpunom neutralizacijom napada gostiju.

Srpski reprezentativac Filip Filipović na startu druge četvrtine umanjuje prednost domaćih golom sa desne strane, i sada je rezultat 4:2. Odmah nakon toga Burić postiže svoj drugi gol na utakmici, i sada Zvezda vodi sa samo golom razlike.

Novo isključenje za vaterpoliste Radničkog, Aleksandar Ćirić je izašao iz igre, a domaći koriste situaciju sa igračem više, i sada je rezultat 5:3. Strelac je bio Strahinja Rašović sa desne strane.

Filipović postiže treći gol na utakmici, i umanjuje prednost domaćih, međutim, u sledećem napadu 19-godišnji Sava Ranđevolić ponovo dovodi Zvezdu do tri gola prednosti. Kragujevčani su uspeli da se odbrane u situaciji sa igračem manje, pošto je Filip Filipović zaradio isključenje. 

Već nekoliko minuta nema golova, a čuvar mreže Beograđana Denis Šefik uspeo je odbrani nekoliko solidnih pokušaja gostiju. Do kraja prvog poluvremena Radnički je imao priliku da umanji prednost, međutim, Šefik je još jednom pokazao klasu i sačuvao gol domaćih. Prvi napad u trećoj četvrtini imali su Kragujevčani, i odmah postigli gol, a strelac je ponovo bio Filip Filipović. Ipak, već u sledećem napadu Andrija Prlainović postiže svoj prvi gol na utakmici, i rezultat je sada 6:4. 

'Crveno-beli' ponovo ovog puta koriste situaciju sa igračem više, a Boris Vapenski svojim drugim golom dovodi Zvezdu do tri gola prednosti, i domaći navijači sada mogu malo da odahnu. Svojim trećim golom na utakmici Strahinja Rašović golom sa leve strane dovodi 'crveno-bele' do četiri gola prednosti, što je ujedno i najveća razlika na utakmici posle 4:0 s početka susreta.

Jedan od najboljih vaterpolista Srbije i sveta Vanja Udovičić minut pre kraja treće deonice smanjuje prednost Beograđana, i sada je rezultat 9:6. I još jednom 'crveno-beli' realizuju napad sa igračem više, pošto je Dušan Marković dobio isključenje, a Boris Vapenski na samom kraju novim golom donosi četiri gola prednosti. 

Treći put na utakmici gostujući vaterpolisti imaju prvi napad, a veliki problem predstavljanja isključenje Petra Ivoševića, kojem je to bilo treće isključenje, i više nema pravo da se vrati u igru. Kragujevčani su ponovo iskoristili prvi napad, i golom sa leve strane ponovo došli na '-3'.

Ponovo je usledio period igre bez golova, i jedni i drugi ne uspevaju da probiju čvrste odbrane, što više odgovara domaćim vaterpolistima, koji tri i po minuta pre kraja vode rezultatom 10:7.

Igrači Crvene zvezde ovog puta ne koriste igrača više u napadu, pošto je Đorđe Bašić drugi put isključen na utakmici. Andrija Prlainović promašio je udarac sa peterca, a golman Zdravko Radić održava nadu da gosti iz Kragujevca mogu da preokrenu meč. 

Na drugoj strani Đorđe Filipović postiže prvi gol na utakmici, i na minut pre kraja smanjena je prednost Zvezde na samo dva gola razlike. Ipak, na kraju utakmice navijači na prepunim tribinama bazena "Tašmajdan" slave veliku pobedu Crvene zvezde, koja sada ostaje usamljena na prvom mestu na tabeli šampionata Srbije.

izvor:B92

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu