Derbi sezone, a nije "večiti" (17.00) - iKragujevac


Sport

U derbiju osmog kola i sezone vaterpolo šampionata Srbije borbu za prvu poziciju na tabeli na "Tašmajdanu" vodiće Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.

Nešto što se, koliko prošle godine, nije ni moglo zamisliti u subotu, 22. decembra, dogodiće se na bazenu SC "Tašmajdan".

Višegodišnja dominacija VK Partizan više nije na snazi a borbu za lidersku poziciju na tabeli vodiće BVK Crvena zvezda i VK Radnički iz Kragujevca.

U Bazenu na "Tašmajdanu" naći će se najkvalitetnije što Srbija ima kada je u pitanju vaterpolo.

Bivši selektor Srbije Dejan Udovičić dovodi reprezentativce Filipa Filipovića i Vanju Udovičića, zajedno sa crnogorskim pojačanjem Zlokovićem a domaćina će predvoditi Andrija Prlainović koji je juče proglašen za najboljeg sportistu Srbije.

Biće to, ujedno, prvi put da će se na suprotnim stranama naći dva Dejana, Udovičić i Savić, susret bivšeg i sadašnjeg selektora vaterpolo reprezentacije Srbije.

Ako se tome doda da Radnički i Crvena zvezda imaju isti broj bodova (18) i da će pobednik ostati usamljen na čelu tabele onda je jasno zašto današnji meč nosi epitet derbija sezone.

Iz oba tabora istakli su da očekuju spektakl a kako će izgledati svojevrsni sudar vaterpolo titana znaće se od 17 časova kada počinje duel Crvena zvezda - Radnički.

 Izvor: Sportske.net

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu