Danas veliki derbi,ko će biti bolji, Zvezda ili Radnički? - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog i Crvene zvezde danas se prvi put sastaju ove sezone, a derbi šampionata Srbije na programu je od 17.15, uz prenos na televiziji B92.

Posle pet godina dominacije Partizana u srpskom vaterpolu nazire se smena na vrhu, pošto su Zvezda i Kragujevčani ovog leta zahvaljujući dobrim budžetima najviše pazarili na bogatom vaterpolo tržištu.

Rezultati u domaćem prvenstvu, ali i evrosceni opravdali su očekivanja i dva kluba u subotu će se boriti za titulu na polusezoni.

Maksimalan učinak u dosadašnjem toku prvenstva Zvezde i Radničkog čini duel u subotu još interesantijim. Kao i činjenica da domaćina predvodi Dejan Savić koji je zamenio na mestu selektora Srbije Dejana Udovičića. Zvezda ima prednost domaćeg bazena, na strani Radničkog je duža klupa i iskusniji tim. Kada se podvuče crta meč koji se mora smatrati velikim derbijem u kojem nema favorita.

„Očekujem dobru utakmicu, prepunu dobrih poteza, mnogo kontakata, dosta plivanja. Nadam se punim tribinama i pobedi“, rekao je Andrija Prlainović, vaterpolista Crvene zvezde.

Motiv više u odnosu na ostale imaće trener Radničkog Dejan Udovičić. Upravo su neki od prvotimaca Crveene zvezde bili nezadovoljni Udovičećevim radom na mestu selektora. O tome nije govorio u najavi meča, ali je istakao da će duel u subotu definisati trenutnu vrednost obe ekipe.

„Očekuje nas teška i neizvesna utakmica, pravi derbi, sa izuzetno kvalitetnim protivnikom. Jako se radujem ovom meču, jer je poslednji ispit u nizu u ovoj polusezoni. Dobro smo se pripremali za Zvezdu i jedva čekam da vidim kako će se pokazati neke stvari koje smo uvežbavali na treninzima. Iz nedelje u nedelju sve više napredujemo i polako postajemo relevantan činilac, kako u Srbiji, tako i u Evropi“, rekao je Udovičić.

Utakmica se igra na bazenu Sportskog centra "Tašmajdan".                                                                                                       Izvor. B92

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu