Vaterpolo: Sutra veliki derbi Radnički-Zvezda - iKragujevac


Sport

Pred nama je jedna od najvećih utakmica koju srpski vaterpolo ima.

Veoma bitan meč i za Crvenu zvezdu i za Radnički, pošto odlučuje o prvom mestu na tabeli jesenjeg dela šampionata i parovima fajnal-fora Kupa Srbije. Statistički gledano Kragujevčani su u boljem položaju, zato što ih i nerešen ishod u subotu (17.15 časova) ostavlja na čelnoj poziciji zbog bolje gol razlike. U svakom slučaju pred nama je spektakl.

Radnički je izuzetno jak tim. Najkvalitetniji u zemlji, ali i u Evropi. Za Kragujevčane igra sedam bivših svetskih šampiona što svedoči o njihovoj snazi. Iako su se tek ove godine formirali igraju odlično, podigli su formu i izgledaju nesavladivo.

Imena koja igraju za tim iz srca Šumadije ne treba ni pominjati. Na klupi sedi jedan od najboljih svetskih trenera Dejan Udovičić koji ih je vrhunski ukonponovao. Spoj mladosti i iskustva. Radnički će sigurno znati kako da odigra protiv crveno-belih iz Beograda.

Crvena zvezda je pomalo u podređenom položaju. Ne zbog kvaliteta, već zbog duge pauze. Crveno-beli dugo nisu odigrali takmičarsku utakmicu. Odmarali su dva kola u Ligi šampiona i bili slobodni u domaćem prvenstvu. I trener Dejan Savić je bio odsutan zbog obaveza prema juniorskoj reprezentaciji koja je igrala na SP u Astraliji. Zbog toga bi mogao da se desi mali pad u igri. Međutim, ako Zvezda bude igrala onako kao i pre pazue daleko od toga da je bez šansi.

Očekujemo kvalitetnu utakmicu istinski spektakl u kome neće biti favorita. 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu