Udovičić: Utakmica sa Zvezdom je pravi srpski derbi - iKragujevac


Sport

KRAGUJEVAC – Kapiten vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Vanja Udovičić rekao je danas da predstojeća utakmica protiv Crvene zvezde predstavlja pravi srpski derbi.

„Утакмица са Звездом је прави српски дерби, оно што нам је недостајало свих ових година. Драго ми је што поред “вечитог дербија“ имамо још једну изузетну утакмицу, у којој тражимо своју шансу и желимо да докажемо да досадашњи резултати нису случајност“, рекао је Удовичића на конференцији за медије.

Обе екипе у досадашњем делу сезоне оствариле су максималан учинак, па ће победа одлучити јесењег првака и донети лакшег противника у полуфиналу Купа.

„Састају се две непоражене екипе, које су до сада показале највише, па нема сумње да је пред нама ватерполо спектакл. Јако је тешко играти у Београду, пред таквом публиком, али за мене је то изазов и задовољство и драго ми је што је Србија добила такав дерби“, додао је Удовичић, који се опоравио од повреде и највероватније ће бити спреман за овај дуел.

Крагујевчани су пре недељу недељу дана спаринговали са хрватским екипама Приморје из Ријеке и Младости из Загреба.

„Очекује нас тешка и неизвесна утакмица, прави дерби, са изузетно квалитетним противником. Јако се радујем овом мечу, јер је последњи испит у низу у овој полусезони. Добро смо се припремали за Звезду и једва чекам да видим како ће се показати неке ствари које смо увежбавали на тренинзима. Из недеље у недељу све више напредујемо и полако постајемо релевантан чинилац, како у Србији, тако и у Европи“, рекао је тренер Радничког Дејан Удовичић.

Млади центар Радничког Борис Поповић наступао је за Звезду и свестан је значцаја подршке навијача у оваквим утакмицама.

„О Звезди не треба трошити речи. Ово ће бити најтеже гостовање у првом делу сезоне, утакмица за коју смо се дуго припремали. Поред сјајних 13 играча, они имају и ‘делије’, као 14. и знам колико навијачи могу да помогну, јер сам и сам био део Звезде. Ми ћемо, као и увек до сада, ићи на победу, али свакако да ће бити изузетно тешко“, рекао је Поповић.

Утакмица Црвена звезда – Раднички игра се у суботу од 17.15 сати на базену Ташмајдан.

ИЗВОР: ТАНЈУГ

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu