Radnički jedini neporaženi tim posle dva turnira regionalne lige - iKragujevac


Sport
Branioci trofeja, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca, ostali su jedini neporaženi tim u Regionalnoj ligi, pošto su u poslednjem kolu druge grupe savladali ekipu Mladosti iz Zagreba, rezultatom 15:13.


Kragujevčani su u Budvi imali izuzetno težak raspored. Odigrali su četiri meča u četiri dana i ostvarili tri pobede i jedan remi, a pritom su za rivale imali jake timove koji su prethodnog dana bili slobodni. To se najviše odrazilo na duel sa kvalitetnom ekipom Jadrana (12:12), u koji su Novljani ušli sveži nakon dana odmora, dok je Radnički prethodne večeri izvojevao pobedu u izuzetno teškom i fizički i emotivno zahtevnom derbiju sa do tada neporaženim Novim Beogradom (11:10).

Još je teže bilo prilagoditi se duelu sa Zagrepčanima, odigranom u prvom terminu narednog jutra, ali su izabranici Uroša Stevanovića zbili redove i osvojili važne bodove.

Vidljiv je bio veliki umor Kragujevčana, od početka su bili u zaostatku, a do preokreta i prvog vođstva stigli su tek u finišu treće četvrtine, kada je precizan bio Uglješa Panić (10:9).

Potom je Radnički vezao još dva gola i zaokružio seriju 5:0, za „plus tri“ (12:9), ali tu nije bio kraj. Naprotiv, borba se tek zahuktavala. Zagrepčani su topili zaostatak i sa dva vezana gola Dašića dva minuta pre kraja došli do izjednačenja (13:13). Međutim, odmah je odgovorio najbolji strelac Radničkog, Nikola Lukić, a šlag na tortu stavio je Nemanja Stanojević u poslednjim trenucima susreta.

Kragujevčane je do nove pobede predvodio Aleksa Ukropina sa pet golova, a jedan manje dodao je Nemanja Stanojević. Isti je bio i odnos najefikasnijih igrača na drugoj strani, pošto se Dario Rakovac u strelce upisivao pet puta, a Ivan Vrbnjak četiri.

Posle devet odigranih utakmica Radnički ima skor od pet pobeda i tri remija i nalazi se blizu plasmana na „fajnal-for“. Novo učešće na završnoj smotri imaće priliku da overi na poslednjem turniru ligaškog dela, od 18. do 20. februara, kada će u Kragujevcu ugostiti Jug, Šabac i Partizan.

Za vaterpoliste Radničkog nema odmora, pošto ih već u sredu, od 20.30 časova, očekuje još jedan veliki spektakl Lige šampiona u Kragujevcu, sa grčkim Olimpijakosom. Ulaznice za taj meč su već u prodaji, po ceni od 500 dinara .

Radnički – Mladost 15:13 (3:3, 2:3, 5:3, 5:4)

BUDVA – Bazen: „Dragan Trifunović“. Sudije: Obradović i Matijašević (obojica iz Herceg Novog).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 4, Janković, Panić 1, Krug, Ukropina 5, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 3, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 1. Trener: Uroš Stevanović.

MLADOST: Marcelić, Samardžić, Pliskevič, Dašić 3, Vrbnjak 4, Rakovac 5, Mihaljević, Bajić 1, Fabris, Škiljić, Jurlina, Obuljen. Trener: Zoran Bajić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu