Rukometašice Radničkog započele pripreme za narednu sezonu - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog su nakon najuspešnije sezone u istoriji kluba i osvajanja drugog mesta u nacionalnom šampionatu, u ponedeljak 26. jula otpočele pripreme za nastupajuću sezonu u kojoj ih očekuje potvrda postignutih rezultata iz prethodne, kao i premijera u evropskom takmičenju, EHF ligi Evrope. Prvom treningu i prozivci je prisustvovao i član gradskog veća zadužen za sport, Predrag Stevović, koji im je još jednom čestitao za sve urađeno u minuloj sezoni i obećao podršku grada Kragujevca u svim aktivnostima koje ih očekuju.

Ove godine pripremni period počinjemo u potpuno drugačijem tonu i u znatno izmenjenom sastavu nego prethodni. Samim osvajanjem vicešampionske titule u debitantskoj sezoni, zadali smo domaći zadatak protivnicima, koji će žarko želeti da se dokažu protiv nas. Očekuju nas takmičenja na tri fronta, prvenstvo, kup, kao i evropska EHF liga, tako da ćemo od početka krenuti sa paklenim radom kako bi opravdali očekivanja i što bolje reprezentovali klub i grad. Raduje me raspoloženje i entuzijazam kod svih igračica da što pre uđemo u željenu, takmičarsku formu. Što se tiče očekivanja, još uvek su nam sastavi drugih ekipa nepoznanica, tako da nemam preciznu sliku. Smatram da ćemo igrati lep i dopadljiv rukomet i da ćemo pozitivno afirmisati naše mlade i talentovane igračice, jasan je šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

Svoje utiske sa početka priprema je iznela i zamenik kapitena Tijana Petrović:

Ove godine pripreme započinjemo daleko motivisanije nego prethodne zbog uspeha koji smo ostvarile u sezoni za nama. Bez obzira što i dalje uživamo u ostvarenim rezultatima, trenažni proces ćemo započeti snažno, odgovorno i disciplinovano kako bismo pokazale da iza uspeha ne stoji puka sreća već rad, trud i zalaganje svih devojaka.

Kompletan pripremni period će se obaviti u SBB hali Jezero, kao i u ostalim objektima SPD Radnički, a početak takmičenja Arkus lige za žene je zakazan za drugi vikend septembra.RK Radnički (17).jpg

RK Radnički 1.jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu