Rukometašice Radničkog na startu Evropske lige protiv Šveđanki - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog su sjajnim igrama u debitantskoj sezoni Superlige za žene ostvarile istorijski uspeh osvojivši drugo mesto, a samim tim izborile priliku da reprezentuju klub i grad u EHF Evropskoj ligi, gde će ukrstiti koplja sa kremom evropskog rukometa.

Danas je u Evropskoj kući rukometa u Beču održan žreb za ovo renomirano takmičenje. Kragujevčanke će na startu odigrati dvomeč sa tipičnim predstavnikom Skandinavske škole rukometa, jednom od najboljih u svetu, švedskim H 65 HOORS HK iz istoimenog grada. Švedska ekipa je u bogatoj istoriji osvojila titulu državnog prvaka u sezoni 2016/2017, kao i Čelendž kup EHF 2013/2014. U protekloj sezoni 2020/2021, ekipa H 65 HOORS HK je zauzela drugo mesto u nacionalnom prvenstvu.

Izvukli smo jednog od najtežih protivnika, radi se o ekipi koja ima i bogato internacionalno iskustvo. Švedski timovi spadaju u sam vrh evropskog rukometa, a odlikuje ih prepoznatljiv, skandinavski stil igre sa mnogo trčanja, ubojitih kontranapada i snažnom igrom u fazi odbrane. Imamo skoro dva meseca do prvog susreta, proučićemo do tančina njihovu igru i način kako da im uspešno pariramo. Gajimo sličan stil igre i očekujem dve vrhunske rukometne predstave u kojima ćemo potražiti šansu za prolazak u dalji tok takmičenja, najavio je susrete evropske premijere, šef stručnog štaba Radničkog Rodoljub Kurandić.

Prvi susret je na programu 16/17. oktobra u SBB hali Jezero, a revanš je zakazan za naredni vikend, 23/24. oktobar u Švedskoj.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu