Šest pehara Sportskog društva gluvih iz Kragujevca - iKragujevac


Sport

Najnoviji pehari i medalje koje su članovi Sportskog društva gluvih iz Kragujevca osvojili na nedavno održanim takmičenjima bili su povod za susret sa Predragom Stevovićem članom Gradskog veća za sport.

Čestitajući na ostvarenim rezultatima, Stevović je naglasio da je reč o sportskom društvu koje radi za dobrobit ne samo svojih članova, nego i grada Kragujevca. U pitanju su ljudi sa hendikepom, koji ne žele da prestanu da žive punim plućima, već se bave sportskim aktivnostima. Mi smo tu da takvu aktivnost podržimo i pomognemo. Jer i ovo sportsko društvo, ističu članovi, ima problem sa regrutnom bazom. S obzirom na to da je sport od vitalnog značaja i utiče na kvalitet života osoba sa invaliditetom pomoći ćemo društvu u animiranju novih članova.

Sportsko društvo gluvih prepoznato je na konkursu za dodelu sredstava za realizaciju odobrenih godišnjih programa sportskih organizacija. Kao predsednik komisije, insistirao sam da finansijski podržimo organizacije koje okupljaju osobe sa invaliditetom. S obzirom na to da članovi ovog sportskog društva beleže zapažene rezultate, verujem u našu dalju i uspešnu saradnju. Grad Kragujevac će i u budućnosti stajati iza njih, poručio je Stevović.

Sportsko društvo gluvih Kragujevac postoji od 1954. godine i najaktivnije je u oblasti fudbala, košarke, rukometa, ribolova, stonog tenisa, pikada, kuglanja i šaha. Okuplja članove starosti od 15 do 65 pa i 70 godina.

Na nedavno održanom državnom prvenstvu u stonom tenisu u Jagodini, muška ekipa osvojila je prvo mesto, a ženska treće. Dobri rezultati ostvareni su i u pojedinačnoj konkurenciji. Pored toga, ekipa ribolovaca je pre 10 – tak dana na državnom prvenstvu u sportskom ribolovu na jezeru Gazivode osvojila drugo mesto. Na Memorijalnom turniru u futsalu „Vlada Baranovski“ u Novom Sadu ekipa veterana osvojila je treće mesto. Među nagradama je i Trofej Beograda 2021. za drugo mesto u futsalu.

Zahvaljujući se na prijemu članovi Sportskog društva gluvih ističu da se polako vraćaju u formu posle godine koju je obeležio korona virus. Pripremamo se i unapred radujemo novim takmičenjima. Na putu ka novim peharima i trofejima izuzetno nam znači i podrška našeg grada, koji nam time pokazuje da smo kao sportsko društvo na dobrom putu.2-30 (2).jpg

3-28 (2).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu