Prijem za kragujevačku košarkašku heroinu - iKragujevac


Sport

Za Jelenu Bruks, kapitena ženske košarkaške reprezentacije koje su na Evropskom prvenstvu osvojile zlato, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović upriličili su prijem u svečanom salonu Skupštine grada. Predvođene Kragujevčankom, ženska košarkaška reprezentacija je branila boje Srbije i donela zlato u svoju zemlju. Dobrošlicu u svoj rodni grad poželeo joj je gradonačelnik Dašić i zahvalio što ime Kragujevca pronosi Evropom i svetom a Kragujevčane čini najponosnijima.

Kao i svaki Kragujevčanin izuzetno sam ponosan, rekao je on i čestitao Jeleni na svim dosadašnjim uspesima. Za nama je fenomenalna sportska sezona u kojoj su nas mnogi timovi i pojedinci zaista obradovali, ispunili srca i razvukli osmeh na lica, a najbolji deo je evropski uspeh srpskih košarkašica koje je predvodila naša Kragujevčanka Jelena Bruks. Nadam se da će biti podsticaj za mlade devojke da ojačaju žensku košarku u Kragujevcu. Ovo je lepa poruka svim pripadnicama lepšeg pola i dokaz da mogu praviti vrhunske profesionalne sportske rezultate i u isto vreme da se ostvare kao majke i imaju porodice kojoj su posvećene, kazao je Dašić.

dasicbrooks.jpg

Jelena Bruks je u Srbiju i Kragujevac već donela zlato sa Evropskog prvenstva 2015. godine, prvo evropsko zlato u istoriji ženske košarke. Titulu košarkašice godine Jelena Bruks je ponela 2017. godine ali kaže da joj je ova zlatna medalja mnogostruko veća i značajnija.

Zlatna medalja sa Evropskog prvenstva mi zaista mnogo znači jer sam bila kapiten ove ekipe i imala čast da ja podignem taj trofej pred navijačima u Španiji a pre neki dan i pred našim navijačima na balkonu, stvarno ima neku posebnu draž, kaže Jelena. Žao mi je što Mateo, moj sin, nije mogao da bude sa mnom tada ali smo proslavili kad sam se vratila. Govoreći o prethodnim uspesima ona kaže da je reprezentacija razmazila naciju ali i da joj je drago zbog toga. Žensku košarku smo podigli na mnogo viši nivo i u Evropi i u svetu i sada kada se opraštam od reprezentacije drago mi je da sam ostavila lep trag ali i zadatak za mlađe devojke koje dolaze da održe taj nivo, kaže ona. Za prvenstvo kaže da je bilo neizvesnih utakmica protiv Italije, Španije i Belgije dok je finalna utakmica od početka delovala lagano i da joj je jedna od najlepših utakmica. Sve je bilo toliko emotivno. U finale smo ušle mirne glave i znali smo da je jedna medalja u našim rukama a verovali smo da je velika šansa da ponesemo zlato u Srbiju.

O predstojećim Olimpijskim igrama govori kao o snu svakog sportiste iako je već drugi put reprezentacija Srbije na Olimpijadi, ove ćemo igrati sa velikim samopouzdanjem evropskih šampionki. Kao i do sada na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe a rezultat će doći sam, rekla je Jelena Bruks i najavila kraj reprezentativne karijere. Dovoljan deo svog života sam posvetila reprezentaciji vreme je da se posvetim sebi, privatnom životu i još koju godinu igram profesionalno košarku. O rodnom gradu govori s mnogo ljubavi i u planu je da nikada ne napusti ni Srbiju ni Kragujevac. Kragujevac ne napuštam nikad jer je moje srce ovde i moja kuća.

jelenabrooks.jpg

Osvajanje medalje evropskog prvenstva, Jeleni i reprezentativkama čestitao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Ovo je patriotizam na delu i način da Jelena na velika vrata vrati žensku košarku u Kragujevac. Nije ovo samo zlato za Srbiju, za Jelenu već za grad i sve devojčice koje će igrati pod obručima na košarkaškim terenima našeg grada, rekao je on i istakao da će kao prioritet ostati podizanje sportske infrastrukture na viši nivo.

stevovic1.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu