Šampioni Srbije na prijemu kod gradonačelnika - iKragujevac


Sport

Pobedom nad Novim Beogradom, sinoć pred kragujevačkom publikom vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca, postali su državni prvaci i time postigli istorijski uspeh kluba.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je za šampione Srbije, igrače, stručni tim i upravu kluba, tim povodom organizovao svečani prijem u zgradi Gradske uprave.

Ovom gradu učinili ste veliko dobro, oraspoložili ste, nasmejali, obradovali i ispunili srca mnogih Kragujevčana, kazao je gradonačelnik, zahvalivši im se na borbenosti koja ih je dovela do osvajanja šampionskog pehara. Ovo je jedna sportska godina za Kragujevac, vrlo specifična i uspešna u kojoj vaterpolisti sa ostalim klubovima nose krunu razvoja sporta u gradu. Posle maestralnog osvajanja Jadranske lige drago mi je da su ovi mladi borbeni momci sa velikim srcem koje imaju, uspeli da ponesu i šampionski pehar Srbije, kazao je Dašić i poželeo im uspeh u ostvarenju svojih, još većih ambicija, a to je osvajanje Lige šampiona.

Dve titule u jednoj sezoni bilo je teško postići i one su rezultat dugogodišnjeg rada i velikog odricanja svih u klubu, kazao je Jugoslav Vasović, direktor VK Radnički. Izuzetno sam ponosan što smo u prilično teškim vremenima uspeli da ulepšamo dan nekome, a još nam je značajniji jer smo videli da ovaj uspeh Kragujevčanima puno znači. Naš ultimativni cilj od početka je osvajanje Lige šampiona i to je borba koja nas čeka i kojoj težimo sa ambicijom da ponavljamo uspehe, kazao je Vasović. On se zahvalio igračima na godinama i gradu Kragujevcu na podršci i saradnji, bez kojih osvajanje titula ne bi bilo moguće. Kragujevac je zaslužio da ima ovakav klub i ovakvo Sportsko društvo, poručio je Vasović.

Osvajanje titule državnog prvaka VK Radnički, čestitao je i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović naglasivši da kao sportisti svojom posebnošću, borbenošću i istrajnošću, svoj klub i Kragujevac predstavljaju na najbolji mogući način.1-5 (1).jpg

2-5 (1).jpg

3-5 (1).jpg

5-5 (2).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu