Meč odluke za dugo željenu titulu - iKragujevac


Sport

Posle prva dva meča finalne serije plej-ofa Super lige Srbije, skor između Radničkog i Novog Beograda je izjednačen, pa cela sezona staje u „majstoricu“ koja je na programu u sredu od 20 časova, u Kragujevcu.

Posle trijumfa Šumadinaca na peterce, Novobeograđani su se revanširali, u utakmici sa najvećim brojem golova u dosadašnjim duelima dva najbolja srpska tima (14:11). Radnički je vodio samo dva puta, u drugoj četvrtini, posle čega je domaćin preokrenuo i „odlepio“ se u trećoj deonici.

- Odigrali smo izuzetno loše, nismo ispoštovali ništa od zadataka i dogovora iz svlačionice. U napadu nije bilo toliko problematično, koliko u odbrani, što nas je na kraju koštalo poraza. Nismo zaslužili trijumf u toj utakmici i mislim da je Novi Beograd opravdano izborio „majstoricu“ – rekao je Nebojša Toholj, prvi centar Radničkog.

Novobeograđani su do pobede došli u lepoj atmosferi, pred punim tribinama „11. aprila“, na meču koji je bio generalna proba za organizaciju finalnog turnira Lige šampiona, a Kragujevčani se nadaju da mogu da se revanširaju na isti način i dođu do zacrtanog trofeja.

- Igramo poslednju utakmicu izuzetno duge i naporne sezone. Rano smo počeli da treniramo zbog epidemije koronavirusa i sezona se baš odužila. Međutim, siguran sam da možemo da se izdignemo i posle dve loše partije pružimo najbolju utakmicu do sada. Na našem bazenu bićemo silno motivisani da donesemo Kragujevcu dugo željeni pehar šampiona Srbije – kazao je Toholj.

Radnički je ove sezone uspešno igrao na čak pet frontova, pa su u kragujevačkom taboru uvereni da znaju šta im je potrebno za titulu.

- Važno je da pružimo veću želju i agresivnost, jer kada tako odigramo i greške koje napravimo mogu da se kompenzuju. Ko bude više želeo, osvojiće titulu. Neophodno je da ponovimo naše prepoznatljive partije iz Zagreba i treće utakmice protiv Šapca i da uz poštovanje taktičkih zamisli dođemo do titule – zaključio je Toholj.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na RTS 2.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu