VELIKI USPEH NAŠIH MLADIH SPORTISTA: Omladinci FK Radnički su u SUPERLIGI - iKragujevac


Sport

Povratnička sezona naših omladinca u Omladinskoj ligi Srbije imala je srećan epilog. “Đavolčići” su zahvaljujući pre svega dobrim partijama u prolećnom delu sezone uspeli da isplivaju iz zone ispadanja i nakon drame u poslednjem kolu, kojoj su doduše sami doprineli porazom od Voždovca na svom terenu, osigurali su mesto u najkvalitetnijem rangu takmičenja, što je, kada se uzmu u obzir sve okolnosti, počev od izuzetno zahtevnog sistema takmičenja, pa do veoma jake konkurencije u ligi, veliki uspeh za ovu generaciju naših mladih fudbalera.

Dugo je mladim nadama našeg kluba trebalo da se prilagode zahtevima takmičenja u Omladinskoj ligi Srbije i uhvate pravi takmičarski ritam. Nakon jesenje polusezone stvari nisu delovale nimalo optimistično, ali uprkos tome “đavolčići” nisu gubili nadu. Iz kola u kolo ovi mladi momci pružali su sve bolje partije i polako, korak po korak, krčili sebi put ka sigurnoj zoni.

Na kraju su naši omladinci sezonu završili kao prvi “iznad crte”, ostavivši iza sebe čak šest ekipa, koje će se od naredne sezone nadmetati u nižem stepenu takmičenja.

– Opstanak naših omladinaca u najkvalitetnijem rangu takmičenja velika je stvar za sam klub i njegovu omladinsku školu. Ne treba zaboraviti da je na polusezoni opstanak u Omladinskoj ligi Srbije delovao kao teško ostvariva misija, ali su ovi momci pokazali da su pravi kada je to najpotrebnije, ispoštovali su svaki naš zahtev i domogli se željenog cilja, na čemu im ja od srca čestitam – izjavio je Slavko Perović, sportski direktor kluba sa “Čika Dače”.

“Đavolčići” su dobrim igrama u susretima sa ekipama iz samog vrha tabele pokazali da i te kako imaju potencijal i za mnogo veće domete nego što je to borba za opstanak, pa je realno da se u sledećoj sezoni lestvica očekivanja podigne na mnogo viši nivo.

– Iskreno se nadam da je ovo poslednji put da omladinska selekcija Radničkog 1923 smatra uspehom opstanak u najvišem rangu takmičenja. Za razliku od ove, u narednoj sezoni imaćemo igrače koji su bogatiji za iskustvo igranja u ovom rangu takmičenja i koji će predstavljati značajan oslonac za generaciju koja dolazi. Mišljenja sam da će naredna sezona biti takmičarski mnogo uspešnija od ove i da nećemo biti u takvoj situaciji da do poslednjeg kola strepimo za opstanak u ligi – konstatovao je strateg našeg omladinskog tima Goran Ćurčić, koji je u finišu sezone na klupi zamenio Dejana Joksimovića, sadašnjeg šefa struke prve ekipe

Izvor: FK Radnički

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu