Radnički traži popravni u Šapcu - iKragujevac


Sport

U drugom meču polufinalne serije plej-ofa Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog gostuju ekipi Šapca, u subotu, od 18 časova, kada će pokušati da se revanširaju rivalu za poraz u Kragujevcu (8:7).

Kragujevčani su odigrali daleko ispod očekivanog nivoa u prvom meču, a to su nagoveštavali još od samog starta, kada su dozvolili Šapčanima da okončaju prvu četvrtinu u svoju korist sa 3:0. Radnički je uspeo da serijom 5:1 u naredna dva perioda preokrene rezultat pred poslednju deonicu (5:4), ali je onda stao i dozvolio gostu da odnese važnu pobedu iz Kragujevca.

- Analizirali smo sve loše stvari iz prve utakmice, pošto u našoj igri ničeg dobrog nije bilo. Videli smo šta smo radili i gde smo grešili i nastojimo da sve to ispravimo. Posle serije dobrih rezultata ponovila nam se loša utakmica, baš kao što je to bio slučaj protiv Crvene zvezde u finalu Kupa. Problem je bio u nama samima i našem pristupu igri. Nema vremena za kukanje, potrudićemo se da se podignemo što pre i pokažemo koliko vredimo kada je teško i da sa pravom gajimo šampionske ambicije – rekao je Strahinja Rašović, najbolji strelac Radničkog u tekućoj sezoni.

Radničkom je ovo prvi poraz od Šapčana u sezoni i tek drugi u superligaškom takmičenju. U prvom kolu pokazali su da mogu da odnesu pobedu iz Šapca, ali se od tada mnogo toga promenilo na bolje u igrama oba rivala.

- Očekujem izuzetno tešku utakmicu, pravu polufinalnu, sa puno naboja, energije, kontakta i svega što prati ovakve duele. Što se tiče nas, sigurno je da će naša igra biti potpuno drugačija, jer ne dozvoljavamo sebi pristup kao u Kragujevcu. Fokus je na nama i našoj igri, iako je blaga prednost na njihovoj strani, jer su nas pobedili na našem bazenu i imaju priliku da kod kuće izbore plasman u finale. Na nama je da seriju vratimo u Kragujevac – zaključio je Rašović.
Direktan prenos utakmice obezbeđen je na RTS2.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu