Radnički silovito do polufinala - iKragujevac


Sport

 

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u polufinale plej-ofa Super lige Srbije, pošto su i u revanšu nadigrali niški Nais, ovoga puta na svom bazenu, rezultatom 17:4. Prethodno su Kragujevčani bili ubedljivi i u Nišu (18:6), pa su tako furiozno stigli do naredne runde.

Gost je u egalu bio samo posle tri minuta igre, kada je Trajković postigao izjednačujući pogodak (1:1), ali je nakon toga na drugi gol čekao više od 20 minuta. Za to vreme Radnički je dodao gas i odvojio se na dvocifrenu razliku već početkom drugog poluvremena (11:1).

Tek kada su Kragujevčani otišli na maksimalnih 13 golova „viška“ (14:1), Nišlije su na kratko prekinule seriju rivala od 12 golova, ali je Radnički na kraju ipak slavio sa „plus 13“.
Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Strahinja Rašović sa pet golova, a pratili su ga Ukropina i Radulović sa po tri.

Radnički se u polufinalu sastaje sa ekipom Šapca, koja je eliminisala Vojvodinu. Polufinalna serija igra se u dve dobijene utakmice, a termini su 12, 15. i eventualno 19. maj.
Radnički – Nais 17:4 (4:1, 5:0, 5:1, 3:2)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Anđelić i Stefanović.
RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 5, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 2, Ukropina 3, Branković, Pljevančić, Miličić 2, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović.
NAIS: Lazić, Pošmuga, Pavičić, Trajković 1, Đorđević, Vujović, Bolović, Kovačević, Živić, Šilj 1, Vasić 2, Milošević, Tomić, Kujović. Trener: Saković.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu