Počinje plej-of vaterpolo Super lige - iKragujevac


Sport

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog gostuju niškom Naisu, u sredu, od 20 časova, na bazenu SC „Čair“.

Kragujevčani su postali šampioni ligaškog dela, pošto su osvojili prvo mesto sa osam bodova prednosti nad Novim Beogradom. Na 18 utakmica ostvarili su 17 pobeda i samo jedan poraz i to upravo od drugoplasiranog rivala, na startu sezone. Sa 268 pogodaka Radnički je i najefikasniji tim, dok je posle Novog Beograda primio najmanje golova (142), pa tako ima i najbolju gol razliku (+126).

Sa druge strane, Nišlije su osvojile samo 11 bodova, čak 40 manje od Šumadinaca, ali je to bilo dovoljno da obezbede opstanak i učešće u doigravanju.

U oba međusobna duela Radnički je bio ubedljiv. Najpre je u kombinovanom sastavu slavio u Nišu sa 18:7, a pre 10 dana izveo je praktično juniorski tim i pobedio sa 11:4.

Četvrtfinalna serija igra se u dve utakmice, a prolaz u polufinale izboriće tim koji postigne bolji zbirni rezultat. Pobednik ovog dvomeča sastaće se sa boljim iz duela Vojvodina – Šabac.

U ostalim susretima četvrtfinala sastaju se Zemun – Novi Beograd i Partizan – Crvena zvezda.
Revanš mečevi na programu su 5. maja.

Za razliku od četvrtfinala, polufinalna i finalna serija igraju se na dve dobijene utakmice. Polufinale je zakazano za 12, 15. i eventualno 19. maj, dok je finale 26, 29. maja i ukoliko bude bilo potrebe 2. juna.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu