Odbojkaši Radničkog u trenažnom procesu do kraja juna - iKragujevac


Sport

Nakon dvonedeljnog predaha, koji je usledio odmah po okončanju izuzetno naporne takmičarske sezone, odbojkaši Radničkog su se „napunjenih baterija“ vratili u „SBB halu Jezero“, gde će do kraja juna raditi na unapređenju određenih elemenata u svojoj igri.

Trener Dragan Kobiljski trenutno na raspolaganju ima uglavnom mlađe igrače, mahom iz razvojnog tima, uz tek nekolicinu prvotimaca.

Plan je da se u ovoj fazi posvetimo upravo radu sa mlađim igračima, od kojih dosta očekujemo u budućnosti. Akcenat će biti na poboljšanju nekih tehničkih stvari za koje nismo imali dovoljno vremena tokom sezone. Predviđeno je da ekipa ostane u trenažnom procesu do kraja juna, kada nas očekuje nova pauza koja će potrajati sve do početka priprema za narednu sezonu, referiše Kobiljski.

Strateg Kragujevčana osvrnuo se i na proteklu sezonu, koja je i pored svih problema sa kovidom-19 bila prilično uspešna za tim iz srca Šumadije.

Mislim da je iza nas jedna jako dobra sezona. Napravili smo veliki uspeh plasmanom u finale Kupa Srbije, i to nakon što smoprethodno u polufinalu izbacili novosadsku Vojvodinu. Uspeli smo da pružimo jak otpor Novosađanima i u polufinalu plej-ofa, gde smo izborili „majstoricu“, u kojoj smo propustili priliku da ostavimo nešto bolji utisak. Generalno, pokazali smo se kao jedna borbena ekipa, koja je uz nešto manje oscilacija u igri možda mogla da ostvari i za nijansu bolji rezultat, ali kada se sve sabere, možemo biti zadovoljni urađenim u protekloj sezoni, ocenjuje Kobiljski.

Ako izuzmemo takmičarske rezultate, Radnički je u minuloj sezoni učinio veliku stvar i time što je „odškrinuo vrata“ za mlade i talentovane igrače, koji su po prvi put dobili priliku za dokazivanje u najvažnijim takmičarskim mečevima.

Za igrače poput Alekse Matića ili Janka Pantovića ovo je bila prva sezona u kojoj su imali neku značajniju ulogu u timu. Imali smo taj peh da su nam dva mlada i izuzetno talentovana igrača, Vuk Ivanković i Ognjen Vidović, bili povređeni, inače bi i oni dobili znatno veći prostor da pokažu koliko znaju i mogu. U svakom slučaju, to su sve mladi igrači čije vreme tek dolazi i od kojih se očekuje da se nametnu dobrim radom na treninzima. Ovde imaju sve neophodne uslove i podršku, tako da od njih samih zavisi da li će opravdati ukazano poverenje, konstatuje trener kragujevačkog tima.

Kobiljski smatra da je još uvek rano govoriti o bilo kakvim takmičarskim ciljevima u sledećoj sezoni, posebno u trenutku kada Radnički još uvek nema definisane konture budućeg tima, ali otkriva da će akcenat biti prvenstveno na mlađim igračima, koji bi trebali da formiraju okosnicu ekipe za duži vremenski period.

Najpre je potrebno da iskristališemo situaciju sa trenutnim igračkim kadrom, pa da na osnovu toga projektujemo ekipu za narednu sezonu. Neka naša početna ideja je da formiramo mladu i perspektivnu ekipu, bez nekih zvučnijih igračkih imena, koja će u nekom dužem vremenskom periodu biti na okupu i beležiti dobre rezultate, otkriva Kobiljski.

Među igračima koji će činiti okosnicu ekipe Radničkog u narednoj sezoni svakako je Nikola Goić, koji već duži niz godina važi za jednog od najboljih srednjih blokera u domaćem šampionatu. Kao rođeni Kragujevčanin i momak koji je u Radničkom od svojih igračkih početaka, Goić je neko ko je kompetentan da prenese taj osećaj pripadnosti klubu na mlađe saigrače.

Iza nas je jedna sasvim zadovoljavajuća sezona, u kojoj smo uspeli da ostvarimo jedan od prioritetnih ciljeva, a to je izlazak na evro-scenu. Ostaje žal za propuštenom prilikom da donesemo neki od trofeja u Kragujevac, ali očekujem da to ispravimo već u narednoj sezoni. Pred nama je sada ovaj jako bitan period između dve sezone, koji ćemo iskoristiti za individualni i timski napredak, kako bismo u novu sezonu ušli maksimalno spremni, ističe Goić.

  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu