Kragujevčani najprecizniji na takmičenju u Novom Sadu - iKragujevac


Sport

U Novom Sadu je ovog vikenda počela sezona takmičenja malokalibarskim oružjem u Srbiji. Serija nadmetanja na otvorenim strelištima počela je prvim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Zbog loših vremenskih uslova, velike hladnoće, žiri takmičenja, na čelu sa tehničkim delegatom Arankom Binder, je odlučio da se na prvom kolu Kupa ne održe finalna gađanja. Konačan plasman određen je na osnovu rezultata u kvalifikacijama.

Strelac kragujevačkog Čika Mate i državni reprezentativac Milutin Stefanović bio je najuspešniji u trostavu kod seniora, njegov po godinama znatno mlađi klupski kolega Marko Ivanović trijumfovao je u konkurenciji juniora, dok je Teodora Vukojević bila najuspešnija kod juniorki.

Stefanović je pogodio 1.176 krugova i iza sebe ostavio kolege iz reprezentacije. Na drugo mesto plasirao se Stefanovićev klupski drug Stevan Pletikosić, a bronza je pripala Milenku Sebiću (Novi Sad 1790).

Čika Matini strelci su dominirali i u juniorskoj konkurenciji. Marko Ivanović je sa 1 161 pogođenim krugom trijumfovao u nadmetanju juniora, dok je Teodora Vukojević bila najuspešnija kod juniorki sa 1 174 pogođenih krugova. Takođe, Vukojevićevoj je pripala i srebrna medalja u konkurenciji seniorki, gde je slavila Sanja Vukašinović iz ekipe Novi Sad 1790 sa 1 176 pogođenih krugova.

Drugo kolo Kupa SSS zakazano je već za naredni vikend.st1.jpg

st2.jpg

st3.jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu