Sa komšijama za kraj sezone - iKragujevac


Sport

Poslednju utakmicu u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone košarkaši kragujevačkog Radničkog igraju u utorak, 13. aprila, od 18 časova u svom „SBB Jezeru“ protiv kraljevačke Sloge.

Ova veoma turbulentna i naporna sezona u Košarkaškoj ligi Srbije došla je do samog kraja. U ovom trenutku poznato je koje će se tri ekipe pridružiti srpskim predstavnicima na Jadranu u daljem nadmetanju za titulu, dok je situacija u borbi za opstanak nešto komplikovanija i tek nakon poslednjeg kola biće poznato ko će se uz ekipu Pirota preseliti u niži rang takmičenja.

Ono što je, pak, najbitnije za sve pristalice kragujevačkog Radničkog, to je da će njihov voljeni tim i u narednoj sezoni igrati u najkvalitetnijem rangu takmičenja. Kragujevčani su pobedom nad ekipom Kolubare u Lazarevcu još pre tri kola osigurali opstanak u ligi, čime su ostvarili svoj primarni cilj u ovoj takmičarskoj sezoni.

Susret sa Slogom biće prvi koji će košarkaši Radničkog odigrati na svom parketu nakon serije od tri uzastopna gostovanja, gde nisu ostavili baš reprezentativni utisak. Nakon pomenute pobede u Lazarevcu, kojom su napravili presudan korak ka bezbednoj zoni, Šumadinci su vezali dva uzastopna poraza u susretima sa beogradskim Dinamikom i pančevačkim Tamišom.
Kada je reč o ekipi Sloge, i ona je, po svojoj prilici, prebrinula sve brige oko opstanka, pa u „SBB Jezero“ stiže bez neke veće rezultatske presije. Usled brojnih problema, pre svega sa kovidom-19, kraljevački tim je u jednom trenutku bio u prilično nezavidnoj poziciji na tabeli, ali je sa par važnih pobeda na svom parketu u poslednjih nekoliko kola uspeo da upliva u mirnije vode.
U prvom međusobnom duelu ova dva tima u tekućoj sezoni uspešniji su bili Kraljevčani, koji su nakon velike borbe i neizvesne završnice u Novoj kraljevačkoj hali sportova slavili rezultatom 86:81.

To je ujedno i motiv više za Kragujevčane da se u uzvratnom meču na svom parketu revanširaju komšijama iz Kraljeva i ujedno dođu do pobede kojom bi na najbolji mogući način zaokružili ovu takmičarsku sezonu.

Za nas ova utakmica predstavlja lepu priliku da pobedom nad ekipom Sloge stavimo, što bi se reklo, „šlag na tortu“ kada je u pitanju ova sezona. I dalje imamo problema sa povređenim igračima, kao i sa onima koji se postepeno vraćaju u trenažni proces nakon preležanog kovida-19, ali sam ubeđen da će oni momci koji budu istrčali na parket „SBB Jezera“ u utorak uveče pružiti svoj maksimum i da ćemo ovu takmičarsku sezonu završiti na pravi način, jasan je trener kragujevačkog tima Ivica Vukotić.

Pobedu u susretu sa Kraljevčanima priželjkuje i kapiten Radničkog Raško Katić, inače najefikasniji igrač prethodnog duela između ove dve ekipe.

Bez obzira što smo prebrinuli sve brige oko opstanka u ligi, naše ambicije se ne menjaju. Želja nam je da ovu sezonu završimo onako kako smo je i započeli – pobedom, i svi smo spremni da pružimo svoj maksimum u želji da do nje i dođemo, poručuje Katić.
S obzirom da propisane epidemiološke mere od strane Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 još uvek ne dozvoljavaju prisustvo većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, utakmica između košarkaša Radničkog i Sloge biće odigrana pred praznim tribinama „SBB Jezera“.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu