Gradonačelnik poželeo odbojkašima Radničkog da vrate trofej u Kragujevac - iKragujevac


Sport

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog krenuli su juče put Vrnjačke Banje, dan pre zakazanog finala Kupa Srbije, kako bi se što bolje prilagodili uslovima u dvorani „Vlade Divac“ za meč koji ih očekuje sa kraljevačkom Ribnicom. Ispratili su ih gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, koji su im tom prilikom poželeli da se u Kragujevac vrate sa osvojenim trofejom.

Povratak trofeja u grad Kragujevac svakako bi bila velika stvar, ali sama činjenica da su se naši odbojkaši plasirali u finale Kupa Srbije već predstavlja ogroman uspeh. Očekujem da igrači odigraju bez pritiska i da znaju da bez obzira kakav rezultat bude u finalu, mi smo u svakom slučaju ponosni na njih, istakao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Ovogodišnje finale je specifično po tome što zbog aktuelne situacije sa korona virusom neće biti publike na tribinama, a novina je i ta što će se finalni meč Kupa po prvi put igrati na parketu hale u Vrnjačkoj Banji. Da je sam plasman odbojkaša u finale Kupa Srbije veliki uspeh za grad Kragujevac slaže se i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Zahvaljujući velikoj podršci gradonačelnika Nikole Dašića, mi smo danas u poziciji da pravimo vrhunske sportske rezultate, da imamo ovakvu omladinu i sportiste koji su spremni da se bore za naš grad. Verujem da ćemo sutra uspeti da napravimo sjajan rezultat, a ukoliko ga ne bude, svi igrači su za sve što su učinili tokom sezone zaslužili veliki aplauz i čestitke, rekao je Stevović.

Siguran sam da nas očekuje teška i neizvesna utakmica, u kojoj će možda i jedna lopta odlučiti o pobedniku. Mislim da ekipa Ribnice ima ozbiljan kvalitet da nam se suprotstavi i oteža put do trofeja, ali mi smo spremni da odigramo najbolje i nadamo se dobrom rezultatu, kaže trener Radničkog Dragan Kobiljski.

Ovoj generaciji odbojkaša Radničkog pruža se jedinstvena prilika da osvajanjem Kupa Srbije uđu u klupske anale i stanu uz rame slavnoj ekipi iz 2008. godine, koja je ostala upisana zlatnim slovima u istoriji kragujevačkog kluba. Podsetimo da je u tadašnjem finalu nacionalnog Kupa, pred više od 3 000 gledalaca u kragujevačkom „Jezeru“ Radnički savladao Ribnicu. Trinaest godina kasnije isti rivali ponovo će odlučivati o pobedniku najmasovnijeg klupskog takmičenja – u finalnoj utakmici 56. Kupa Srbije za odbojkaše, koja je zakazana za sutra od 16.30 časova u hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji, uz direktan prenos na Drugom programu Radio televizije Srbije.1-24.jpg

OK Radnički (2).JPG

OK Radnički (3).JPG

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu