Stevović obišao teren FK ,,Kutlovo'', grad će pomoći u opremanju sportske infrastrukture - iKragujevac


Sport

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, obišao je teren FK „Kutlovo“ gde je sa upravom razgovarao o razvoju, potrebama i planovima ovog kluba, koji je polusezonu završio na drugom mestu.

Kragujevac ima dugu istoriju amaterskog fudbala i baštini sportski aktivizam veoma dugo. Naši sugrađani su nalazili snage da podrže najvažniju sporednu stvar na svetu jer je fudbal u srcima Kragujevčana uvek imao posebno mesto, kazao je Stevović. U Kragujevcu se fudbal igrao još krajem XIX veka kada su ga u naš grad, podsetio je, doneli studenti i đaci školovani u nemačkim i austrougarskim gradovima – Pragu, Budimpešti i Beču.

Kada govorimo o amaterskom fudbalu i sportskom aktivizmu ne možemo a da ne pomenemo FK Kutlovo koji ima tradiciju agilnog amaterskog fudbalskog kluba još od 1977. godine i uspešno se takmiči u prvoj ligi Kragujevca već pet godina. Meštani sela Kutlova su sopstvenim sredstvima renovirali teren, izgradili svlačionice a sve vreme su u samom klupskom vrhu Prve gradske lige.

Grad Kragujevac kroz finansiranje gradskog Fudbalskog saveza pomaže sve fudbalske klubove u tri gradske lige, a današnjom posetom FK Kutlovo želimo, kazao je Stevović, da podstaknemo njegov dalji razvoj, pomognemo završetak opremanja sportske infrastrukture ali i razvoj omladinske škole jer je regrutna baza ključ razvoja amaterskog fudbala. Kutlovo i njegovi meštani zaslužuju ovakav klub a igrači i uprava moraju da znaju da je i u ovim izazovnim vremenima grad uz njih i da će, poručio je Stevović amaterski fudbal i dalje imati posebno mesto u Kragujevcu jer je zahvaljujući dugoj sportskoj tradiciji to zaslužio.

Sopstvenim sredstvima i ličnim angažovanjem, meštani sela Kutlovo izgradili su teren, svlačionice, tribine a grad će im finansijski pomoći da na proleće organizuju kamp.

U cilju popularizacije fudbala i sporta u Kutlovu na proleće organizujemo kamp za decu iz našeg sela ali i iz okolnih mesta kojima će treninge i prezentacije držati naši igrači, kazao je Slobodan Kocić, predsednik FK „Kutlovo“. U zahvalnost gradu Kragujevcu što finansijski pomaže aktivnosti kluba, Kocić je kazao da je pored razvoja amaterskog fudbala, najveći uspeh kluba što njihovi igrači stasavaju u dobre i zdrave ljude. Pred svaku utakmicu oni zajedno sa meštanima i upravom pripremaju teren, a tokom meča ih bodri oko 60 navijača iz sela, bilo da su u gostima ili na svom terenu.

FK „Kutlovo“ se pet godina takmiči u Prvoj gradskoj ligi, a polusezonu završio je na drugoj poziciji koju deli sa FK „Slavija“.1-35 (2).jpg6-15.jpg3-33.jpg

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu