Utakmica sezone za košarkašice Radničkog - iKragujevac


Sport

Košarkašice Radničkog ovog vikenda očekuje verovatno ključna utakmica za opstanak u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Kragujevčanke će u nedelju, 21. februara, od 16.30 časova u svom „SBB Jezeru“ ugostiti ekipu Novosadske ŽKA, koju su već jednom uspele da savladaju u ovoj sezoni.

Kucnuo je trenutak odluke za ekipu trenera Nenada Milovanovića. Poslednja tri kola daće odgovor na pitanje da li će košarkašice Radničkog i naredne sezone biti deo elitnog karavana ili im sledi selidba u niži stepen takmičenja.

Činjenica da „crvene dame“ same gospodare sopstvenom sudbinom pruža nadu u pozitivan ishod ove dramatične borbe za opstanak, koja je u ovom trenutku dostigla svoj vrhunac. Već sada je poznato da prvoligaško društvo napušta subotički Spartak, dok će se ime drugog putnika u niži rang takmičenja tražiti između tri ekipe - Radničkog, Novosadske ŽKA i šabačke Duge - koje imaju identičan učinak nakon devetnaest odigranih kola (5/14).

Trenutno se Kragujevčanke najbolje kotiraju u ovom krugu, s obzirom da su u prvom delu sezone uspele da savladaju i Novosađanke i Šapčanke, ali ih sada očekuju uzvratni dueli sa istim rivalima, koji vrlo lako mogu da dovedu do promene postojećeg stanja.

Ekipa Novosadske ŽKA je do pre samo tri kola bila u veoma teškom položaju na tabeli, ali je potom vezala tri uzastopna trijumfa i na velika vrata se vratila u trku za opstanak.

Svakako da je ova serija dobrih rezultata podigla moral u taboru Novosađanki uoči gostovanja u „SBB Jezeru“, mada je sa druge strane i ekipa Radničkog u dobrom momentumu, s obzirom na pobede nad Vrbas Medelom i subotičkim Spartakom u poslednja dva kola.

Optimizam u taboru „crvenih dama“ dodatno podgrejava i činjenica da su već jednom u ovoj sezoni uspešno izašle na kraj sa predstojećim rivalom, i to u sred Srpske Atine, kada su slavile sa 59:47.

Nakon veoma značajne pobede u Subotici prošlog vikenda, u nedelju imamo priliku da načinimo još jedan, možda i presudan korak u borbi za opstanak. Za razliku od našeg prethodnog međusobnog duela, ekipa ŽKA ovoga puta će nastupiti u znatno jačem sastavu, pa nas samim tim sigurno očekuje i mnogo teža utakmica. Imamo tu prednost što igramo u svojoj hali, bez obzira na to što neće biti publike. Svi sa nestrpljenjem iščekujemo početak utakmice, u koju moramo ući hladne glave, a vrelog srca. Verujem da će moja ekipa pružiti dobru partiju u nedelju i doći do veoma važnog trijumfa, naglašava Nenad Milovanović, trener kragujevačkog tima.

U skladu sa merama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, utakmica između košarkašica Radničkog i Novosadske ŽKA biće odigrana bez prisustva publike.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu