Olimpijac Milutin Stefanović oborio državni rekord - iKragujevac


Sport

Olimpijac Streljačkog kluba „Čika Mata“, Milutin Stefanović, oborio je državni rekord u gađanju vazdušnom puškom na završnom turniru Kupa Srbije održanom u Novom Sadu. Na prvom zvaničnom takmičenju najboljih strelaca posle višemesečne pauze, Stefanović je posle neizvesnog duela sa klupskim kolegom, Stevanom Jovanovićem, ostvario pobedu, oborivši sopstveni državni rekord finala. Tim povodom sa strelcima se, u Streljani SPD Radnički, sastao i čestitao na uspehu Predrag Stevović član Gradskog veća za sport. Stevović je razgovarao i sa predsednikom kluba Milanom Armušem i trenerom Jovanovićem.

Streljački klub „Čika Mata“ od osnivanja 1881. godine kao najstarija organizacija u Srbiji za 140 godina postojanja iznedrila je velika imena ovog lepog ali dosta zahtevnog sporta. Kragujevački streljački klub i danas drži ubedljivo prvo mesto na domaćoj streljačkoj sceni ali nisu izostajali ni rezultati na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima, rekao je Stevović, član Gradskog veća za sport. Zadovoljstvo je da klub neguje tradiciju vrhunskih strelaca, vrhunskih sportista koje grad Kragujevac kontinuirano značajnim sredstvima podržava. Kragujevčani svoj novac daju za razvoj takmičara pa i sama takmičenja ovog kluba, ali zauzvrat im se uvek vrati radost, slava i vrhunski sportski uspesi. Uspesi Milutina Stefanovića istovremeno su uspeh kluba i grada a on ta imena pronosi putem slave u regionu, Evropi, svetu – kazao je Predrag Stevović.

Budući da godina za nama nije bila takmičarska izostali su i izazovi na koje smo navikli i koji nas pokreću, kaže Milutin Stefanović. Državno finale Kupa je stiglo kao neko osveženje i takmičenje je bilo neizvesno, zahvaljujući klupskom kolegi Stevanu Jovanoviću dobio sam motivaciju i pokušavajući da njega pobedim nadmašio sam sebe i prevazišao sopstveni državni rekord, istakao je Stefanović. Govoreći o finesama, preciznosti sporta i uslovima takmičenja, Stefanović je postignut rezultat ocenio izuzetno vrednim koji garantuje čak i zlatnu medalju na svakom većem međunarodnom takmičenju ističući da ni sam nije siguran da će moći u skorije vreme da ga pomeri.

Braneći titulu iz prethodne godine kada je pobedio na ovom državnom takmičenju, mladi Stevan Jovanović motivisao je svoj mentora, trenera i klupskog kolegu da obori sopstveni rezultat. Nije nam ovo prvi put da smo se borili sa istih pozicija, prvo i drugoplasiranog ali jeste prvo na ovom nivou gde su rezultati ekvivalentni takmičenjima visokog ranga. Takmičenja nisu povod za trening, biti strelac je način života, rekao je Jovanović i obećao da je strelac na koga klub, grad i zemlja mogu da računaju.

O očekivanjima za održavanje Olimpijskih igara, Stefanović je rekao da će biti pravi korak unapred za čitavo čovečanstvo kojim će posle dužeg perioda moći da uživaju u najboljoj svetskoj smotri sporta pa makar i preko malih ekrana ukoliko se budu održavale bez publike. Jedino izvesno takmičenje i velika provera pred Olimpijske biće Prvenstvo Evrope zakazano za maj u Osijeku.5-3 (1).jpg

4-3 (3).jpg

3-3 (2).jpg

1-3 (4).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu