Iskusni Radević za još čvršći blok Kragujevčana - iKragujevac


Sport

Odbojkaški klub Radnički dodatno je osnažio postojeći igrački kadar angažovanjem iskusnog srednjeg blokera Mirka Radevića. Ovaj 33-godišnji Kraljevčanin, koji je u prošlosti već nastupao kragujevački klub, biće nesumnjivo još jedan važan adut čete Dragana Kobiljskog u presudnim bitkama na oba domaća fronta.

Prošlo je osam godina od kada je Mirko Radević po prvi put u karijeri obukao dres Radničkog. Bilo je to u sezoni 2011/12, u kojoj je kragujevački klub dogurao do polufinala plej-ofa i predstavljao Srbiju u Čelendž kupu. Ostaće upamćeno da je upravo Radević bio jedan od predvodnika ove ekipe, koju su pored njega činili još i Lazar Ćirović, Vladan Đorđević, Milan Ilić, Nemanja Opačić, Aleksandar Blagojević itd.

Osam godina kasnije, sada već iskusni srednji bloker vraća se u staro jato sa željom da pruži pun doprinos ostvarenju zacrtanih ciljeva Kragujevčana u ovoj takmičarskoj sezoni.

Ja sam prošlu sezonu proveo u kraljevačkoj Ribnici, sa kojom nisam uspeo da se dogovorim o nastavku saradnje. Odlučio sam da sačekam na neku ponudu iz inostranstva, ali je u međuvremenu došao poziv od strane Dragana Kobiljskog da dođem u Radnički, klub za koji me vežu jako lepe uspomene. S obzirom da sam nekim privatnim poslovima vezan za Srbiju, a imajući u vidu veličinu kluba kao što je Radnički, odlučio sam da prihvatim ponudu, pojasnio je razloge svog povratka u Kragujevac ovaj dvometraš iz grada na Ibru, koji je pored Radničkog i Ribnice, za koju je nastupao u tri navrata, igrao još i za novosadsku Vojvodinu, a značajan deo karijere proveo je u inostranstvu, igrajući u Francuskoj, Rumuniji i Iranu.

Već na svom povratničkom debiju u dresu Radničkog, Radević je ostavio i više nego dobar utisak i bio je značajan faktor u velikom trijumfu kragujevačkog tima nad novosadskom Vojvodinom proteklog vikenda.

Jasno je da će igrač ovakvog kalibra predstavljati bitnu kariku u ekipi Dragana Kobiljskog, koja „puca“ na oba domaća trofeja.

Radnički ima jednu jako dobru i iskusnu ekipu, koja ima visoke domete u ovoj sezoni. Naravno, potrebno je da se slože sve kockice, da izađemo iz ovih problema sa koronom i namestimo formu za odlučujuće mečeve. Ključno je da dobru energiju sa treninga prenesemo na utakmice, kako bismo bili u stanju da odgovorimo klupskim ambicijama, smatra Radević.

Predstojeće gostovanje u Nišu prilika je da Kragujevčani potvrde dobar utisak iz meča sa Vojvodinom i nastave da koračaju utabanom stazom trijumfa.

Niš je već godinama unazad nezgodan protivnik za bilo koju ekipu u ligi. Na nama je da se potrudimo da ponovimo odlično izdanje iz susreta sa Vojvodinom i da dobrim servisom nametnemo neki naš ritam igre. Ukoliko to uspemo da uradimo, možemo da se nadamo pobedi, izneo je svoja očekivanja uoči duela sa Nišom novi član superligaša iz srca Šumadije.

 


  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu