„Resetovani“ Radnički čeka Tamiš - iKragujevac


Sport

Pred košarkašima Radničkog je četvrta uzastopna, a ujedno i poslednja utakmica koju će odigrati u svom "SBB Jezeru" ove kalendarske godine. Izabranici Igora Todorovića u subotu od 17 časova dočekuju ekipu Tamiša sa velikom željom da poprave utisak nakon poraza od Dinamika prošlog vikenda.

Nastavio se niz promenljivih izdanja Kragujevčana u Košarkaškoj ligi Srbije. Kada se očekivalo da će na krilima trijumfa protiv Metalca, Šumadinci savladati beogradski Dinamik, usledilo je još jedno bolno prizemljenje. Predvođeni tandemom Glas-Akaj, Dorćolci su odneli ceo plen iz „SBB Jezera“ i naneli Radničkom drugi poraz na njegovom parketu, ukupno šesti u sezoni.

Činjenica je da je jak ritam utakmica, u kombinaciji sa skraćenim rosterom, glavni uzrok učestalih rezultatskih oscilacija kragujevačkog tima u ovom periodu sezone. Ponovno odlaganje utakmice sa Zlatiborom, koja je bila planirana za 16. decembar, dobro je došlo košarkašima Radničkog da se malo fizički oporave i zbiju redove uoči predstojećeg duela sa Tamišom.

Ekipa iz Pančeva je zbog problema sa COVID-19 infekcijom u svojim redovima bila primorana da odloži poslednja dva meča protiv Zlatibora i Metalca. Čak je i predstojeće gostovanje u „SBB Jezeru“ bilo pod znakom pitanja, ali je odlučeno da se ova utakmica ipak odigra u redovnom terminu.

Sa skorom od šest pobeda i pet poraza, Tamiš se trenutno nalazi u sredini prvenstvene tabele. „Srce“ pančevačke ekipe predstavlja 38-godišnji Somborac Zoran Krstanović, igrač sa dugogodišnjim iskustvom igranja u inostranstvu. Tu je još jedan iskusan igrač Ivan Smiljanić, koji se ove sezone vratio u Tamiš posle jednogodišnje epizode u Dinamiku, a opasnost preti i od Amerikanca Brevina Pricla.

Tamiš je ekipa sa sličnim skorom kao i mi. Imaju prilično iskusan sastav sa nekolicinom izuzetno kvalitetnih pojedinaca. Mi smo se posle poraza od Dinamika malo „resetovali“ i nastavili sa jakim treninzima. Očekujem jednu kvalitetnu i jaku utakmicu, u kojoj ćemo, nadam se, uspeti da zabeležimo pobedu, izneo je svoja očekivanja mladi Nikola Veljović, koji je dobrim partijama u poslednje vreme pokazao da je prevazišao ulogu epizodiste i da je na dobrom putu da postane jedna od perjanica kragujevačke ekipe.

Utakmica između Radničkog i Tamiša biće odigrana bez prisustva publike i uz strogo poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

 

 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu