Uručena sportska oprema učenicima OŠ ’’Natalija Nana Nedeljković’’ - iKragujevac


Sport

Gradska uprava i Odeljenje za sport i omladinu u saradnji sa Savezom za školski sport Kragujevac za učenike OŠ ’’Natalija Nana Nedeljković’’u Grošnici obezbedili su sportsku opremu. Golove i mreže za mali fudbal, staklene table i obruče za koš, mreže za odbojku i lopte za košarku, odbojku, rukomet i fudbal danas je uručio Predrag Stevović član Gradskog veća za sport.

Osnovna škola ’’Natalija Nana Nedeljković’’ je jedna od starijih škola u prigradskom delu Kragujevca i pohađa je 600 učenika. Učitelji, nastavnici, uprava škole ali i meštani naselja Grošnica veoma su posvećeni tome da škola funkcioniše i đaci neometano uče. Ovoga puta reč je o donaciji sportske opreme u vrednosti od više stotina hiljada dinara koju smo u saradnji sa Savezom uspeli da obezbedimo. Sledeći korak je sređivanje školskog terena i to je lepša strana posla kojim planiram da se bavim i ubuduće, rekao je Stevović član Gradskog veća zadužen za sport.

U oblasti školskog sporta uspesi naših učenika imaju dugu tradiciju kao i sama škola. Visoke rezultate učenici su ostvarivali na svim nivoima školskih takmičenja najpre u streljaštvu, zatim u atletici i odbojci. Vredna sportska oprema koja nam je danas uručena unaprediće uslove za rad i održavanje nastave fizičkog vaspitanja a učenike motivisati da nastave da školi donose posebno mesto svojim sportskim rezultatima, rekla je direktorka škole Dragana Mijović.

Govoreći o planovima za sledeću godinu Stevović je podsetio da je do sada urađeno igralište za decu u Cvetojevcu, rekonstrukcije igrališta u Velikom Polju i Erdeču privode se kraju. Do kraja godine biće završeni i radovi na uređenju sportskih terena kod Sokolane, a opredeljena su i sredstva za sređivanje sportskih terena na Bubnju i Maloj Vagi.

U ovoj godini imali smo opredeljih 5 miliona dinara za sređivanje otvorenih terena i dečijih igrališta. Za sledeću godinu, gradska administracija je planirala budžet pet puta veći i u planu su radovi po prioritetima, najpre u naseljima Bresnica i Aerodrom, rekao je Stevović. Na sastancima koje sam održao sa sportskim radnicima i sugrađanima, izdvojile su se veoma interesantne i kreativne ideje u kom pravcu bi trebalo da se razvija sportska infrastruktura. Smatram sa smo na dobrom putu jer posvećeno radimo na tome da upotpunimo kapacitete sportske infrastrukture kojom bi bile zadovoljene potrebe učenika ali i svih Kragujevčana.2-14.jpg3-15.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu