Izostao revanš „crno-belim“ košarkašicama - iKragujevac


Sport

Košarkašice Radničkog nisu uspele da se revanširaju beogradskom Partizanu 1953 za pređašnji poraz u Kragujevcu. „Crno-bele“ su na svom parketu bile još ubedljivije nego u prvom susretu i slavile su pobedu od deset poena razlike – 69:59 (17:10, 15:6, 18:23, 19:20).

Loše napadačko izdanje u prve dve četvrtine koštalo je Kragujevčanke poraza na ovom gostovanju. Iako su tokom drugog poluvremena u značajnoj meri uspele da „istope“ rezultatski zaostatak, učenicama Nenada Milovanovića je u završnim trenucima meča ponestalo snage za potpuni preokret, tako da je pobeda na kraju pripala beogradskom timu.
Dugo je „crvenim damama“ trebalo da uđu u ovu utakmicu. Zahvaljujući svom glavnom napadačkom oružju – šutu za tri poena, Beograđanke su u uvodna tri minuta utakmice napravile seriju od 8:0.

Uspele su Kragujevčanke na trenutak da uhvate rezultatski priključak i priđu na 13:10, ali su domaće bolje finiširale ovu deonicu i na prvi obavezni predah otišle sa solidnih sedam poena prednosti - 17:10.

Druga četvrtina samo je produbila napadačku agoniju kragujevačkog tima. Jednostavno, Šumadinke su delovale potpuno dezorganizovano u fazi napada, bespotrebno su srljale i pokušavale da dođu do poena iz neizgrađenih pozicija, pa stoga i ne čudi što su ovu deonicu okončale sa svega šest postignutih poena. Nisu se, doduše, ni Beograđanke mogle pohvaliti zavidnom napadačkom produkcijom, ali su ipak prvo poluvreme završile sa duplo više ubačenih poena u odnosu na kragujevački sastav – 32:16.
Buđenje „crvenih dama“ usledilo je u trećoj deonici, i to pre svega zahvaljujući najnovijem pojačanju Mariji Petrović, koja je na ovom meču upisala prve minute u dresu Radničkog. Bivša reprezentativka Crne Gore je sa tri vezane trojke izvukla ekipu trenera Nenada Milovanovića iz napadačkog kanala i naterala svoje saigračice da joj se pridruže. Tako su iskusna Titi i kapiten Jelena Prvulović spustile Radnički na „minus šest“ (39:33), što je za trenutak izazvalo pometnju u redovima „crno-belih“. Ipak, Beograđanke je „pogurala“ Branka Luković, pa je Partizan 1953 ubrzo ponovo bio na dvocifrenoj distanci (47:37).

Radnički je tokom poslednje deonice u dva navrata uspevao da se spusti na „minus pet“, ali za više od toga „crvene dame“ nisu imale snage. Istrošene u jurnjavi za konstantnim rezultatskim zaostatkom, Kragujevčanke su klonule u poslednja četiri minuta utakmice, što je domaća ekipa iskoristila da dođe do pobede dvocifrenom razlikom – 69:59.
Ekipu Partizana 1953 je do pete pobede u sezoni predvodila Branka Luković sa 22 poena i 11 skokova. Nevena Vučković imala je učinak od 18 poena, 8 skokova i 5 asistencija, dok je Sofija Olić zastala na 13 postignutih poena. Ovde treba pomenuti i kapitena „crno-belih“ Martu Jovanović, koja je sa 13 skokova značajno doprinela skakačkoj dominaciji svog tima u ovom susretu.

Najefikasnija u kragujevačkoj ekipi bila je Marija Petrović, koja je svih 15 poena postigla šutevima van linije 6,75 metara. Dobru rolu pružila je i bivša reprezentativka Konga Titi sa 10 poena i 12 skokova, a nadomak dabl-dabl učinka bila je i Milica Inđić, koja je ubacila 9 poena, uz 11 uhvaćenih lopti.

Sa učinkom od dve pobede i devet poraza, Kragujevčanke se i dalje nalaze u donjem delu tabele, sa jednim trijumfom više u odnosu na poslednjeplasirani Spartak.
U narednom 14. kolu izabranice trenera Nenada Milovanovića dočekuju ekipu beogradskog Art basketa.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu