Radnički ubedljiv na gostovanju u Aranđelovcu - iKragujevac


Sport

Rukometaši Radničkog su u meču 9. kola Arkus lige dominantnom i sigurnom igrom savladali ekipu Šamot 65 na gostujućem terenu u Aranđelovcu rezultatom 37:22, poluvreme 16:10 i tako prekinuli lošu seriju rezultata, vrativši se na pobednički kolosek.

Sa pravom su se Kragujevčani pribojavali ovog susreta, jer Šamot važi za ekipu koja pruža izuzetne partije na svom terenu. Drugi razlog je što je ekipa iz šumadijske prestonice u Aranđelovac otišla u desetkovanom sastavu, uzrokovanom pandemijom virusa Covid-19, kao i povredama. Na put nisu krenuli kapiten Prodanović i Knežević, dok su na klupi sedeli Stošić, Dobrosavljević i Stanojević, koji nisu bili spremni da istrče na parket hale Šumadija. Šamot je bolje otvorio utakmicu, poveo rezultatom 2:0 već u drugom minutu i na njihovu žalost ispostavilo se da im je to bilo jedino vođstvo. Igrači Radničkog su brzo konsolidovali redove, zaigrali čvršće u odbrani, potpuno izolovavši bekovsku liniju domaćina i u roku od 6 minuta okrenuli rezultat (2:4). Brz protok lopte u napadu je razbio odbrambenu koncepciju Aranđelovčana, prednost je rasla i u 22. minutu na semaforu je stajao rezultat 5:11. Na nesreću domaćina, razbranio se i čuvar mreže Gemaljević, što je ulilo dodatnu sigurnost gostima, koji na odmor odlaze rezultatom 16:10.

Drugo poluvreme se nastavilo u potpuno istom ritmu kao i prvo. Ležernije odbrane oba tima su dovele do velikog broja golova. Dali su sve od sebe domaći igrači da se vrate u igru. U 37. minutu je ponovo bilo 6 golova razlike na kontu Radničkog (15:21), no od tog momenta na tarenu je postojao samo jedan tim. Fizički dominantniji i snažniji, rukometaši Radničkog su povećavali prednost, odbrana pod komandnom palicom rezervnog golmana Petrovića je besprekorno funkcionisala, dok su u fazi napada, lucidnim i maštovitim rešenjima, rešetali mrežu protivnika sa svih pozicija. Sve do kraja susreta igrači Radničkog nisu spuštali ritam, rešivši meč u svoju korist konačnim rezultatom 37:22.
Radnički se nakon ovog trijumfa nalazi na šestom mestu tabele Arkus lige, grupa B sa utakmicom manje.

U redovima Šamota najefikasniji je bio Marko Živojinović sa 5 pogodaka dok su se kod Radničkog golgeterski istakli Nemanja Vuković sa 10 i Miloš Barudžić sa 7 postignutih golova.
Igrač utakmice: Nemanja Vuković (Radnički)

RK Šamot 65 – RK Radnički: 22:37 (10:16)
Aranđelovac: Hala “SRC Šumadija”. Gledalaca:/
Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić
Sedmerci: Šamot 3 (1), Radnički 3 (2)
Isključenja: Šamot 10 min, Radnički 12 min
Šamot: Radović, Preković 1, Ilić 2, Ranković 3, Avramović 4, Radosavljević 2, Živojinović 5, Anić, Spasić, Dragutinović 2, Marić 1, Lomić 1, Milinić 1, Stojković, Simić, Mitrović (7 odbrana, sedmerac).
Radnički: Gemaljević (7 odbrana, sedmerac), Vuković 10, Stošić, Mutavdžić, Petrović (6 odbrana), Dobrosavljević, Kasalović 1, Barudžić 7, Utvić 4, Stevanović 1, Đerić 6, Stanojev 4, Stanojević, Bogdanović 4, Jovanović.
U utakmici narednog, desetog kola Arkus lige, Radnički će ugostiti lidera na tabeli, ekipu niškog Železničara.

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu