Sportska oprema za učenike OŠ “Natalija Nana Nedeljković“ - iKragujevac


Sport

Osnovna škola ’’Natalija Nana Nedeljković“ u Grošnici, jedna je od starijih škola u prigradskom delu a vaspitno – obrazovni rad učitelji i nastavnici ove škole održavaju u matičnoj školi u Grošnici, u staroj školskoj zgradi i u isturenim odeljenjima u Velikom polju i selu Vinjište. Ova osnovna škola nema fiskulturnu salu ali i igralište u školskom dvorištu je staro i neprikladno za održavanje časova fizičkog vaspitanja ili bilo kakvih sportskih aktivnosti. Tim povodom školu je obišao član Gradkog veća za sport Predrag Stevović.

Osnovno obrazovanje u gradu Kragujevcu organizovano je u 22 osnovne škole i kao odgovorna gradska administracija ima obavezu da u saradnji sa svim obrazovnim ustanovama nađe način i obezbedi osnovne uslove za rad i učenje bez obzira na lokaciju škole. OŠ “Natalija Nana Nedeljković“ je jedna od starijih prigradskih škola i danas broji oko 600 učenika. Iako u skromnim uslovima za rad, učenici ove škole beleže značajne uspehe na takmičenjima iz svih predmeta. Uspehe su postizali i na sportskim takmičenjima iako nemaju uslove za održavanje časova fizičkog vaspitanja jer škola nema fiskulturnu salu i školski teren je u prilično lošem stanju, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. U planu je da se do polovine decembra u saradnji sa gradskim Savezom za školski sport školi obezbedi odgovarajuća sportska oprema u vrednosti od oko 700 hiljada dinara. Učenicima ove škole biće uručeni golovi i mreže za mali fudbal, dve staklene table i obruči za koš, mreža za odbojku, 10 kožnih lopti za košarku, odbojku, rukomet i fudbal. Verujem da će takve pomoći koju realizujemo sa Savezom za školski sport biti i u budućnosti i da je samo početak revitalizacije ove osnovne škole ali i drugih škola koje nisu u užem gradskom jezgru, dodao je Stevović.

Učenici i nastavnici škole veoma su aktivni u realizovanju školskih projekata, brojnih konkursa, u saradnjama sa drugim školama, a i jedna je od kragujevačkih škola u programu sa Obrazovnim centrom 1862 iz Moskve, kaže direktorka škole Dragana Mijović. Iako nema fiskulturnu salu niti uslove za održavanje nastave fizičkog, nastavnici sa učenicima program predviđen za taj predmet, kad vremenski uslovi to dozvoljavaju, realizuju na otvorenom, ističe ona, ali ni to naše učenike ne sprečava da već godinama unazad beleže značajne rezultate na republičkim, gradskim takmičenjima u školskoj atletici, odbojci, košarci, fudbalu. Sigurna sam da će svaka vrsta podrške i pomoći našoj školi i učenicima biti dobar vetar u leđa da u tom pravcu i nastave.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu