STEVOVIĆ: Aerodrom će dobiti obnovljen otvoren teren za male sportove, otvorenu teretanu i dečije igralište - iKragujevac


Sport

Na zahtev meštana naselja Aerodrom, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović obišao je danas sportske terene i dečija igrališta na teritoriji ove mesne zajednice i o problemima sa kojima se sureću, razgovarao sa predsednikom Saveta, Zoranom Stevanovićem.

Rado sam se odazvao pozivu jer svi smo na istom zadatku a to je da omogućimo bolje uslove za život i rad našim sugrađanima, rekao je Stevović, član Gradskog veća. Upoznao sam se s problemima sa kojima se suočavaju naši sugrađani, a to su pored sportskih terena koji dugo već nisu obnavljani, nedostatak teretana na otvorenom kao i sportska hala. Problem sa kojim se još suočavaju meštani Aerodroma jeste uništeno nedavno obnovljeno dečije igralište gde su polomljeni delovi mobilijara i ograde. Gradska administracija će učiniti sve da zajedno sa građanima spreči ovakva dešavanja. U planu je da u toku sledeće godine Aerodrom dobije obnovljen otvoreni teren za male sportove, dečije igralište i otvorenu teretanu, najavio je Stevović.

U naselju Aerodrom na više lokacija ima sportskih terena koja su prilično stara i narušena ali ovde živi i mnogo dece i mladih pa su nam takvi sadržaji veoma potrebni ili da se već postojeći obnove i privedu nameni, kaže Zoran Stevanović, predsednik Saveta MZ Aerodrom. Za renoviranje dečijih igrališta i sportskih terena za košarku, odbojku ili tenis dobili smo ponude od nekih donatora i želimo da to iskoristimo na pravi način izdvajajući prioritete. Uz pomoć i podršku grada želimo da zaustavimo dalje uništavanje nedavno napravljenog dečijeg igrališta video nadzorom ili na neki drugi način, dodaje on.

Stevović je podsetio da će završetkom izgradnje sportske sale Bogoslovije, za šta se u saradnji sa Eparhijom šumadijskom traži rešenje, građani i sportske organizacije u ovom delu grada imati jednu od najvećih i modernijih sporstkih sala u gradu.

Time će naselje Aerodrom imati zaokruženu priču sportske infrastrukture a koja će omogućiti bolji razvoj sporta u tom naselju i uvećanje regrutne baze naših budućih sportista. Iskreno verujem da smo na zajedničkom putu oporavka i revitalizaciji sportske infrastrukture, čak i ovim složenim i teškim uslovima prouzrokovanim pandemijom, zaključio je Stevović, član Gradskog veća zadužen za sport.3-16.jpg

4-14.jpg

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu