Stevović obišao FK Žeželj - iKragujevac


Sport

U cilju podsticaja razvoja sporta na ruralnom području i u okviru aktivnosti, član Gradskog veća zadužen za sport, Predrag Stevović obišao je danas Fudbalski klub Žeželj u Donjoj Sabanti i upoznao se sa problemima sa kojima se suočavaju fudbaleri ovog sela.

Sadašnjoj gradskoj administraciji i sektoru za sport, prioritet je svaki deo naselja, prigrada ili sela na teritoriji Grada Kragujevca. Želimo da svaki naš sugrađanin ima pristup odgovarajućoj sportskoj infrastrukturi, jer se sport voli i slavi i na selu. Meštani solidarno i zajedničkim snagama ulažu u sportsku infrastrukturu i sportiste, ali i Grad mora naći snage da bar malo pomogne na tom putu. Revitalizacija i izgradnja sportske infrastrukture mora biti prioritet ali u skladu sa ograničenim mogućnostima i potencijalima koje grad ima na raspolaganju, jer tako pružamo mogućnost mladim ljudima na selu da budu deo regrutne baze mladih sportista, iz koje sutra možemo imati buduće olimpijce, rekao je Stevović, član Gradskog veća. Svaki naš trud, svaki naš podsticaj, mora biti vidljiv za buduće generacije. Moramo raditi i živeti uprkos pandemiji i teškoćama koje su nas zadesile. Kragujevac je grad sporta i to tako mora i ostati, naglasio je on.

Zoran Josipović, trener fudbalera koji igraju Drugu gradsku ligu kaže da već tri godine koriste terene u Beloševcu i Teferiču i da su sopstenim sredstvima do sad uložili u teren u Donjoj Sabanti toliko da može da se koristi za treninge ali za dalje im je potrebna pomoć i podrška grada ali i donatora.

Kroz klub Žeželj je od 2012. godine, kada smo ga ponovo osnovali, do danas prošlo više od stotinak mladih ljudi. Danas u klubu trenira oko 30 momaka i svi mi zajedno se trudimo da opstanemo iako je veoma teško bez osnovnih elemenata. Teren smo, koliko je to bilo moguće sredili, sada je potrebno da se ogradi i reše još neka pitanja kako bismo mogli da opstanemo i idemo napred, kazao je Josipović, trener FK Žeželj.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu