Kragujevčanke u Vrbasu ruše negativnu tradiciju - iKragujevac


Sport

Košarkašice Radničkog u subotu od 17 časova gostuju ekipi Vrbas Medele, u utakmici 7. kola Prve ženske lige Srbije.

I dalje se ne nazire svetlo na kraju tunela za ekipu trenera Nenada Milovanovića. Kragujevčanke nikako ne uspevaju da prekinu seriju poraza koja traje poslednjih mesec dana, ili bolje rečeno od samog početka sezone.

Ako je za utehu, košarkašice Radničkog su prebrodile seriju teških mečeva sa ekipama iz gornjeg dela tabele, pa ih u narednom periodu očekuje nešto lakši raspored i dueli sa timovima približnog ili slabijeg kvaliteta.

Tako će učenice Nenada Milovanovića u subotu izaći na megdan ekipi Vrbas Medele, koja je u prethodnih sedam kola uspela da upiše samo jedan trijumf, i to protiv subotičkog Spartaka na svom parketu.

Popularne „štrudlice“ su tokom leta dobile novog trenera Nenada Markovića, koji je prethodno vodio ekipu Radivoja Koraća, dok je prošlosezonski roster pojačan sa par novih igračica, među kojima su i povratnice iz inostranstva Jovana Jovović i Milena Laković.

I Vrbas i Radnički spadaju među najneefikasnije ekipe u dosadašnjem delu takmičenja, pa treba očekivati jednu tvrdu takmičarsku utakmicu na mali broj poena, u kojoj će pobednika odlučiti jedan potez ili trenutak inspiracije neke od igračica.

Trenera Radničkog Nenada Milovanovića može da raduje povratak kapitena Jelene Prvulović, koja se polako oporavlja od povrede lista, mada je pitanje u kojoj meri može da pomogne svojim saigračicama u predstojećoj utakmici.

Interesantno je napomenuti da su Kragujevčanke poražene na poslednjih šest gostovanja u Vrbasu, pa je krajnje vreme da se ova neslavna tradicija konačno prekine.

 

 

 


  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu