Stevović: Podrška sportu u ruralnom području jedan od prioriteta gradske administracije - iKragujevac


Sport

Grad Kragujevac kroz program razvoja sporta između ostalog baviće se i pitanjem razvoja sporta u seoskim sredinama. Tim povodom na poziv predsednika fudbalskog kluba Borac iz Drenovca, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport posetio je klub koji je u junu ove godine ušao u viši rang i razgovarao o problemima s kojima se susreću fudbaleri i uprava kluba kao i o ulaganju i rešavanju infrastrukturnih pitanja.

U seoskim sredinama fubdal je veoma zastupljen kao sport koji okuplja veliki broj mladih ali i meštana veoma posvećenih tome da klub i sport opstane i živi što pokazuju njihovi postignuti rezultati, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća zadužen za sport. U junu ove godine Borac je ušao u Zonu i s obzirom na to, obaveza grada je da finasira njegovo funkcionisanje. Moj zadatak i cilj je da kroz program razvoja sporta u delu koji se bavi pitanjem razvoja sporta u seoskim sredinama zajednički iznađemo način da rešimo probleme i pomognemo funkcionisanju ovog ili bilo kog drugog seoskog kluba koji beleži dobre rezulate, rekao je Stevović.

Prema rečima predsednika FK Borac, Vladana Simovića fudbalski teren u Drenovcu nema propisane dimenzije za održavanje zonskih utakmica i nije spreman da dočeka i ugosti protivnike. Fudbaleri Borca do sada su za treninge i utakmice koristili teren Vodojaže a neke od problema meštani ovog sela su sami rešili, ali za uslove za igru u zoni, potrebna je druga vrsta podrške.

Poseta predstavnika grada ukazuje nam da ćemo rešiti naše probleme ili bar deo problema i da ćemo uskoro moći da dostojno dočekamo i ugostimo protivnike na našem terenu. Naš klub ima i mlađe kategorije sa talentima koji se već izdvajaju i više od 20 starijih fudbalera koji svojom igrom beleže značajne rezultate što pokazuje naš plasman u viši rang takmičenja. Pored grada od velikog značaja bila bi nam i podrška donatora ili sponzora koji su spremni da pomognu, rekao je Vladan Simović, predsednik FK Borac iz Drenovca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu