Kragujevčani spremaju revanš Požarevljanima u Kupu Srbije - iKragujevac


Sport

Jedan od zanimljivijih parova četvrtfinala Kupa Srbije za odbojkaše predstavlja duel kragujevačkog Radničkog i požarevačkog Mladog radnika. Kragujevčanima pripada uloga domaćina u prvoj utakmici, koja se igra u sredu od 17 časova pred praznim tribinama „SBB Jezera“.

Radi se o ekipama koje su već imale priliku da odmere snage u BPŠ Superligi Srbije ove sezone. Požarevljani su u tom meču bili uspešniji od Šumadinaca rezultatom 3:1, uz maestralnu rolu kapitena i najboljeg poentera lige Mladena Bojovića, koji je nanizao 30 poena.

Ipak, kada je u pitanju poredak na superligaškoj tabeli, tu se Kragujevčani daleko bolje kotiraju i trenutno zauzimaju treće mesto sa skorom 5-2, dok je Mladi radnik šesti sa učinkom od tri pobede i četiri poraza.
Za razliku od Radničkog koji je vezao nekoliko pobeda, uključujući i onu u osmini finala Kupa Srbije protiv Borca iz Paraćina, Požarevljani su u poslednja dva prvenstvena duela poraženi od kraljevačke Ribnice i Borca iz Starčeva, kome su se potom revanširali u kup utakmici.

Klub iz Požarevca je prošle sezone uspeo da se domogne polufinala Kupa Srbije, gde je zaustavljen od strane beogradskog Partizana, dok je Radnički u četvrtfinalu eliminisala novosadska Vojvodina.

Mladi radnik je jedna izuzetno borbena i dobra ekipa, u šta smo mogli da se uverimo u prethodnom prvenstvenom duelu, u kome su nas dobili. Moraćemo da ih shvatimo ozbiljno i da pružimo svoj maksimum ukoliko želimo plasman u polufinale Kupa Srbije. Biće to sigurno dve teške utakmice za nas, a pri tom nam i raspored ne ide na ruku, s obzirom da u međuvremenu gostujemo Ribnici u prvenstvu. Ipak, daćemo sve od sebe da uspešno okončamo ovaj težak period koji je pred nama, tvrdi Irfan Hamzagić, udarna igla Kragujevčana u ovoj sezoni.
Prema propozicijama Kupa Srbije, u četvrtfinalu se igraju dve utakmice.

U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti.

U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista, igra se dodatni "zlatni set", koji određuje konačnog pobednika četvrtfinalnog duela.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu