Kragujevac je uvek bio košarkaški grad: Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije posetili Kragujevac (FOTO) - iKragujevac


Sport

Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije danas su posetili grad Kragujevac. Gradonačelnik Nikola Dašić sa članom Gradskog veća za sport Predragom Stevovićem organizovao je prijem u Gradskoj upravi za Predraga Danilovića, predsednika Košarkaškog saveza Srbije i Zlatka Bolića, generalnog sekretara.

Lokalnoj samoupravi grada Kragujevca izuzetno je važna oblast sporta. Zbog dece nam je veoma bitan školski sport, ali veliku pažnju posvećujemo rekreativnom i profesionalnom sportu, rekao je gradonačelnik Dašić. Tu smo da u skladu sa mogućnostima grada pomognemo klubovima. Kragujevac je grad košarke, i smatram da je izuzetno značajno što se košarka igra u čitavoj Srbiji. Tako se postiže zdrava konkurencija, kaže gradonačelnik Nikola Dašić.

Kragujevac je uvek bio košarkaški grad. Zbog situacije sa korona virusom nije dozvoljeno prisustvo publike, inače sam siguran da bi hale bile pune kada igraju kragujevački klubovi, naročito sada kada je Košarkaški klub Radnički ponovo u Prvoj KLS ligi. Siguran sam da je to zasluga svih ljudi u gradu koji pružaju podršku, rekao je nekadašnji trofejni košarkaški reprezentativac i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović.

Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, koji ima sedam regionalnih košarkaških saveza, obilaze regionalne saveze kako bi se uverili u dobru organizaciju takmičenja na svim nivoima. Prema rečima Zlatka Bolića generalnog sekretara, region Centralne Srbije ima klubove koji dobro funkcionišu a savez se trudi da pomogne koliko može finansijski i organizaciono. Pre mesec dana su počela takmičenja, svi sportisti su uradili Pi-Si-Ar testove. Klubovi se ponašaju odgovorno i imaju protokole u vezi sa organizacijom svih utakmica, ocenio je Bolić na današnjem prijemu.

2-51.jpg

4-49.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu