Odbojkaši Radničkog stigli do PETE POBEDE u prvenstvu - iKragujevac


Sport

Posle velike borbe i četiri odigrana seta, odbojkaši Radničkog uspeli su da slome otpor veoma borbene ekipe Borca iz Starčeva, u utakmici 7. kola BPŠ Superlige Srbije - 3:1 (24:26, 25:23, 25:22, 25:21).

Ekipa iz Starčeva, koja se ove godine vratila u najviši rang takmičenja, došla je u „SBB Jezero“ puna samopouzdanja i dobre energije posle prošlonedeljnog „prvenca“ u susretu sa Mladim radnikom. Iako su bili upoznati sa kvalitetima predstojećeg rivala, Kragujevčani nisu očekivali da će naići na ovako snažan otpor. Sreća, pa su Šumadnici u svojim redovima imali raspoloženog Irfana Hamzagića, koji je odigrao najbolji meč u dosadašnjem delu sezone i sa 34 osvojena poena predvodio svoju ekipu do novog trijumfa.

Gosti su vrlo energično ušli u meč i poveli sa 6:2, što je trenera Radničkog Dragana Kobiljskog nateralo da reaguje i zatraži kratak predah. Reakcija ekipe na njegove savete bila je momentalna. Kragujevčani su u kratkom vremenskom intervalu uspeli da se konsoliduju i preokrenu rezultat u svoju korist (11:10). 

Nisu se gosti tu obeshrabrili, već su samo dobili dodatni elan da pojačaju ritam i silovitom serijom od sedam uzastopnih poena izbiju na maksimalnih "plus šest" (17:11). Pokušavali su Kragujevčani u tim trenucima na sve načine da destabilizuju prilično siguran prijem Stračevčana, ali im to jednostavno nije polazilo od ruke. Prilazili su domaći u par navrata na "minus četiri", ali dalje od toga nisu mogli.

Tek su u samoj završnici seta učenici Dragana Kobiljskog vezali nekoliko dobrih napada i stigli do izjednačenja (23:23). Ipak, gosti su vrlo brzo došli do dve set lopte, i dok su prvu prokockali, drugu su uspeli da pretvore u početno vođstvo u setovima - 26:24.

Odbojkaši Borca bolje su započeli i narednu deonicu (5:2), ali je Radnički nakon bloka Goića i silovite dijagonale Nejića stigao do izjednačenja (6:6). Rezultatski egal potrajao je sve dok gosti, zahvaljujući raspoloženom Gmitroviću, nisu vratili prednost sa početka seta (13:10). 

Od tog trenutka počinje rezultatska potera od strane Kragujevčana, koji su svim snagama nastojali da sustignu svog rivala. U tome su uspeli tek kada je korektor Irfan Hamzagić preuzeo stvari u svoje ruke i sa nekoliko vezanih poena doneo svom timu rezultatski preokret (22:21). 

Usledio je as Dukića za 23:21, a nedugo zatim Nejić je obezbedio Šumadincima dve set lopte (24:22). Na servis grešku Milutinovića, Stojsavljević je odgovorio istom merom, tako da je ova deonica na kraju ipak pripala Kragujevčanima - 25:23.

Velika borba dve odlične ekipe nastavljena je i u trećem setu. Igralo se poen za poen, uz česte promene vođstva, i tako sve do samog finiša seta, kada Kragujevčani serijom od 4:0 dolaze do četiri set lopte (24:20). Prve dve prilike da set realizuju u svoju korist odbojkaši Radničkog su propustili, ali su iz trećeg pokušaja ipak uspeli da dođu do poena za 25:22 i vođstvo od 2:1 u setovima.

Krenuli su gosti odlučno u četvrtom setu i nakon bloka Kneževića i asa Miloševića došli do prednosti od tri poena (6:3), koju su Kragujevčani vrlo brzo uspeli da anuliraju (8:8). 

Pokušavali su odbojkaši Borca u nastavku seta da ponovo dođu do osetnije prednosti, ali im odbojkaši Radničkog nisu to dozvolili, da bi nakon dva uspešna bloka preokrenuli rezultat u svoju korist (17:15). 

Nisu se tu Kragujevčani zaustavili, već su vezali još tri poena i odlepili se na "plus pet" (20:15). Bila je to zaista lepa zaliha za završnicu seta i konačan trijumf u ovom susretu – 25: 21 i 3:1 u setovima.

Irfan Hamzagić je sa 34 osvojena poena bio ubedljivo najistaknutiji pojedinac u pobedničkom sastavu. Daleko iza njega po učinku našli su se Nikola Goić i kapiten Nemanja Dukić sa po 12, odnosno Milutin Nejić sa 10 osvojenih poena.

Kod gostiju iz Starčeva prednjačio je nekadašnji korektor Crvene zvezde Aleksandar Gmitrović sa 21 poenom. Dušan Stojsavljević osvojio je 14 poena, a Davor Milošević 10.

Igrači Borca odigrali su neverovatno borbeno večeras, dok smo mi možda malo laganije ušli u utakmicu, ali kako je meč odmicao, tako smo, čini mi se, igrali sve sigurnije i bolje. Oni su pokušali da nas slome odbranom, ali smo mi uspeli da održimo naš ritam igre, sveli smo greške na minimum i to nam je na kraju i donelo pobedu, izneo je svoje impresije najbolji akter susreta u „SBB Jezeru“ Irfan Hamzagić. 

Radnički se nakon ove pobede učvrstio na trećoj poziciji superligaške tabele sa 14 osvojenih bodova. 

Kragujevčane u sredu očekuje prvi meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Mladog radnika iz Požarevca, a odmah potom i derbi sa Ribnicom u Kraljevu, u okviru 8. kola BPŠ Superlige Srbije.

OK RADNIČKI - OK BORAC (STARČEVO) 3:1 (24:26, 25:23, 25:22, 25:21)
KRAGUJEVAC
Dvorana: "SBB Jezero".
Gledalaca: /.
Sudije: A. Petrović, S. Kovačević.

OK RADNIČKI: Milutinović 2 (2 blk), Goić 12 (8 blk), Lopar 1 (1 blk), Petrović 1 (1 blk), Ivanković, Dukić 12 (3 asa), Pantović (libero), Hamzagić 34 (1 as, 2 blk), Nejić 10 (2 asa, 1 blk). Nisu igrali: Antić, Vidović, Matić, Ivković i Ristić. Trener: Dragan Kobiljski.

OK BORAC: Miletić (libero), Madić 7 (4 blk), Milošević 10 (1 as), Drobnjak, Stoković 5 (2 asa, 2 blk), Stojsavljević 14 (2 blk), Knežević 7 (1 as, 6 blk), Đurđević, Gmitrović 21 (3 blk). Nisu igrali: Rakita, Marinkov, Krstić i Poznić. Trener: Dušan Jović.

OK Radnički (2).jpg 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu