Novosađanke demonstrirale klasu: Sledi serija lakših mečeva (FOTO) - iKragujevac


Sport

Ni u šestoj utakmici od početka nove sezone u Prvoj ženskoj ligi Srbije košarkašice Radničkog nisu uspele da izbegnu poraz. Doduše, Kragujevčanke su ovog puta za protivnika imale izuzetno kvalitetnu ekipu Vojvodine 021, člana regionalne WABA lige, koja je bez većih problema uspela da odnese dva boda iz hale „Gordana Goca Bogojević“ – 99:68 (34:10, 22:17, 22:25, 21:16).

„Crvene“ su već nakon uvodne deonice bile u ozbiljnom rezultatskom deficitu, koji je dodatno uvećan u narednih deset minuta, tako da je na poluvremenu bilo više nego osetnih 56:27 u korist gošći iz Srpske Atine.

Izostanak rezultatske neizvesnosti u nastavku utakmice treneri obe ekipe iskoristili su da malo odmore glavne adute i priliku pruže igračicama sa manjom minutažom.

Novosađanke je do pete pobede u sezoni predvodila Katarina Jakovljević sa 32 poena, uz sedam skokova i šest asistencija, i sa indeksom korisnosti 50. Sara Opačić je dodala 15 poena, Anastasija Podunavac 14, Jovana Adamović 13, a Lara Radulović 12.

U ekipi trenera Nenada Milovanovića najraspoloženija za igru bila je Titi sa 18 poena, Nina Tešić je postigla 13, a Minela Mehović 11 poena.

Pred košarkašicama Radničkog je sada serija nešto lakših mečeva. Tako će Kragujevčanke narednog vikenda gostovati Vrbas Medeli, koja je u dosadašnjih šest kola ostvarila samo jedan trijumf.
 

ŽKK Radnički (2).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu