Podela plena na VRUĆEM terenu u Boru - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog su u okviru 3. kola Superlige za žene remizirale na tradicionalno neugodnom terenu u Boru 25:25, poluvreme 14:12 za ekipu Bora i tako donele bod sa prvog superligaškog gostovanja.

U prošlosti su večerašnji rivali vodili ljute bitke, podsećamo da je prošlogodišnji susret takođe završen remijem izjednačujućim golom Radničkog iz deveterca po isteku vremena. U sličnom tonu se odvijao i ovaj meč. Rezultatska klackalica je trajala sve do 11. minuta i rezultata 6:6.

Igračice Bora agresivnom igrom u odbrani, nakon par neiskorišćenih napada gošći serijom 4:0 dolaze do značajne prednosti (10:6, 15.min). Vođstvo Boranki je razdrmalo Kragujevčanke koje uzvraćaju istom merom i pogotkom Ksenije Petrović poravnavaju rezultat u 23. minutu (11:11). Pri tom rezultatu, igračice Radničkog nisu iskoristile dve zicer situacije i time vratile domaćina u igru, koje su do kraja poluvremena ponovo preuzele inicijativu i na odmor otišle vođstvom 14:12. 

Ista meta, isto odstojanje i na samom početku drugog poluvremena. Bor održava blagu prednost koju igračice Radničkog uspevaju da anuliraju u 41. minutu (16:16). Nije se dugo čekalo na kontraudar domaćina koji za samo 2 minuta stiče prednost od 3 gola (19:16, 43.min). Igra gol za gol je trajala sve do 2 minuta pred kraj utakmice. U više navrata Kragujevčanke nisu iskoristile ukazane prilike da preokrenu rezultat, pa se u 58. minut ušlo vođstvom Bora 25:23. A onda je usledila prava drama na koju su rukometašice obe ekipe navikle svoje navijače. Prvo je kapiten Radničkog Jasmina Kolak u 59. minutu smanjila na 25:24, a nakon greške u napadu protivnica ista igračica poravnava rezultat. Neiskorišćen brzi centar u poslednjim sekundama Boranki doneo je i krajnji rezultat 25:25.

U redovima Bora najefikasnije su bile Marina Glišović i Isidora Sujić sa po 7 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki prednjačile Katarina Stepanović sa 8 i Ksenija Petrović sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Marijana Ilić (Bor)

ŽJRK Bor – RK Radnički: 25:25 (14:12)

Bor: Hala “Bor”. Gledalaca:
Sudije: Branko Radaković, Nikola Bakmaz
Sedmerci: Bor 5 (5), Radnički 2 (2)
Isključenja: Bor 10 min, Radnički 10 min

Bor: Pujcić, Jonović, Radović, Lilić, Bogdanović 2, Stanković 1, Petrović, Simonović 4, M. Petrović, Sujić 7, T. Ilić, Glišović 7, Marković 2, M. Ilić (13 odbrana), Sofkovska, Nikolić 2.

Radnički: Veličković 1, Srećković, Bjelak 1, Stepanović 8, Nedeljković, Stošić 2, Blagojević, Hasanović (6 odbrana), Vlašković, Stoiljković 1, Mikić, Filipović, K. Petrović 6, Agatunović 2, T. Petrović, Kolak 4.

Narednog vikenda u okviru 4. kola SRLŽ, Radnički će ugostiti ekipu Zaječara. 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu