Odbojkaši Radničkog odlaze na megdan „fenjerašu“ - iKragujevac


Sport

Posle serije teških mečeva na startu nove sezone u BPŠ Superligi Srbije, odbojkaše Radničkog u naredna dva kola očekuje, bar na papiru, nešto lakši posao. Tako će Kragujevčani u okviru 6. kola, u subotu od 17 časova, izaći na megdan ekipi Novog Pazara, koja još uvek čeka na prve bodove u ovoj sezoni.

Šumadinci su u utorak uveče slavili na svom parketu protiv beogradskog Partizana i vratili se na pobednički kolosek, sa kog su na trenutak skrenuli nakon neplaniranog poraza u Požarevcu. Četa Dragana Kobiljskog je posle promenljivih partija u prethodnih pet kola čvrsto rešena da konačno ustali formu i odlučno krene u proboj ka samom vrhu tabele.

Mi smo sagradili jedan dobar ambijent i stabilnost u igri, a onda smo preskočili čitavo jedno kolo, na šta se nadovezala povreda Hamzagića i poraz u Požarevcu od veoma motivisane ekipe Mladog radnika. To nas je sve poljuljalo i zato moramo što pre da vratimo onaj nivo samopouzdanja koji nas je krasio još prilikom trijumfa nad Crvenom zvezdom u Beogradu, pojašnjava Dragan Kobiljski, trener kragujevačkog tima.

Kragujevčane u naredna dva kola očekuje nešto lakši raspored i utakmice protiv ekipa iz donjeg dela tabele. Već u subotu odbojkaši Radničkog imaju lepu priliku da uknjiže svoj četvrti trijumf u sezoni i to na gostovanju poslednjeplasiranom Novom Pazaru.

Nekadašnji osvajač Kupa Srbije još uvek čeka na svoje prve bodove u ovoj superligaškoj sezoni. Ekipa trenera Dragana Bonića je u dosadašnjih pet utakmica uspela da osvoji samo jedan set, što je prilično poražavajući podatak.

Međutim, kao kontraargument treba istaći činjenicu da su Pazarci uspeli da „otkinu“ set vodećoj Ribnici i da su propisno namučili beogradski Partizan u „Pendiku“. Evidentno je da ovoj ekipi fali iskustva i rutine, kako bi se ravnopravno nosila sa ostalim superligaškim ekipama.
U svakom slučaju, odbojkaši Radničkog u „Pendik“ stižu sa oreolom favorita, ali isto tako svesni činjenice da im svaki vid opuštanja može pokvariti prvobitnu računicu.

Naravno da nama pripada uloga favorita, ali sam uveren da će to biti još jedna teška i iscrpljujuća utakmica za nas. Jednostavno, mi u Novi Pazar moramo da odemo po pobedu, a ne da čekamo da nam se protivnik sam preda. Samo uz pravi pristup i odgovornost u igri možemo doći do očekivanog trijumfa, podvlači Kobiljski.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu