Prvo gostovanje košarkaša Radničkog u KLS - iKragujevac


Sport

Sa željom da potvrde dobar utisak sa premijere u KLS, košarkaši Radničkog odlaze put Novog Pazara, gde ih u nedelju od 16 časova u hali „Pendik“ očekuje duel sa istoimenim domaćinom.

Ubedljiv trijumf protiv Vršca na startu sezone nije izazvao previše euforije u taboru Kragujevčana, već ih je samo motivisao da treniraju još jačim intenzitetom kako bi nastavili sa dobrim partijama u nastavku sezone.

Stručni štab Radničkog uveliko radi na pripremi ekipe za predstojeće gostovanje Novom Pazaru, koji je sezonu otvorio porazom u Čajetini od domaćeg Zlatibora (70:77).

Pazarci su već treću godinu zaredom deo KLS karavana, a najveći uspeh ostvarili su u debitantskoj sezoni, kada su u regularnom delu takmičenja zauzeli drugu poziciju i tako izborili plasman u ABA 2 ligu. Prethodnu sezonu tim sa Jošanice okončao je na četvrtom mestu, čime je ostao bez plasmana u regionalno takmičenje.
Ove sezone je ekipa koju sa klupe predvodi Darko Kostić pojačana dvojicom Amerikanaca Kajran Meklurom i Simionom Karterom, koji su već na premijeri protiv Zlatibora ostavili prilično dobar utisak. Od iskusnijih igrača tu su Aleksej Nešović, koji se i u svojoj 35. godini ubraja među najbolje „jedinice“ u ligi, zatim kapiten Asmir Numanović i Marko Ilić, dok mlađe snage predvodi reprezentativac BIH Nedžad Muratović, u koga Pazarci polažu velike nade u ovoj sezoni.

Očekuje nas jako teško gostovanje u Novom Pazaru. Radi se o ekipi koja je za kratko vreme iz Prve srpske lige dogurala do KLS i ABA 2 lige. Poznati su po „vrućem“ domaćem terenu, tako da je povoljna okolnost po nas što ćemo igrati pred praznim tribinama. Imaju dobro popunjen roster, predvođen iskusnim Aleksejem Nešovićem, uz ova dva Amerikanaca koji su stigli tokom leta. Izuzetno su agresivni u odbrani i na skoku, na šta ćemo morati da obratimo posebnu pažnju. Ukoliko budemo energetski na onom nivou kao u susretu sa Vršcem, mislim da imamo lepu šansu za pobedu, izneo je svoja očekivanja Ivan Nedeljković, jedan od najboljih aktera u pobedi kragujevačkog tima nad ekipom Vršca prošle subote.

Poslednji put Radnički i Novi Pazar sastali su se pre tri godine, kada su oba kluba nastupala u Prvoj regionalnoj ligi Zapad. Tada su Kragujevčani slavili u Novom Pazaru, ali su se Pazarci revanširali trijumfom u „Jezeru“.

 

 

 

 


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu