Kragujevački polumaraton 4. oktobra, uz primenu mera - iKragujevac


Sport

Start tradicionalnog Zastava oružje kragujevačkog polumaratona, koji se ove godine održava osmi put, zakazan je za nedelju 4. oktobar u 11.00 sati ispred zgrade Gradske uprave. Zbog aktuelne pandemijske situacije, ovogodišnji polumaraton imaće manji broj učesnika i uz podršku grada Kragujevca organizovan uz primenu epidemijskih mera.

Svesni smo kakva nas je svetska pandemija ove godine zadesila i da danas ništa nije jednostavno organizovati. Zbog toga smo u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Kragujevac i Kriznog štaba jasno utvrdili mere koje ćemo primeniti da bi se manifestacija održala, kazao je Predrag Stevović,član Gradskog veća za sport. Siguran sam, dodao je, da će organizator sa podrškom koju ima i uz pridržavanje svih mera pokazati da ovakvi sportski događaji mogu da se održavaju uprkos pandemiji. Mi moramo da živimo, kazao je Stevović, a ovo je sjajan način da slavimo život.

Kao član Gradskog veća i Kragujevčanin koji voli da grad prosperira, Radomir Erić i ove godine biće jedan od učesnika kragujevačkog polumaratona. On se zahvalio organizatoru na trudu koji je uložio da se polumaraton održi uprkos pandemiji a svojim učešćem želi da da pun doprinos zdravom životu. Grad Kragujevac će u nedelju biti centar sportske Srbije, kazao je Erić i pozvao sve Kragujevčane i ljubitelje zdravog života da se pridruže polumaratonu i vide kako uz primenu mera u vreme pandemije može da se trči.

U odnosu na uobičajenih oko 600 takmičara ove godine biće do 300 učesnika kragujevačkog polumaratona. Početak trke neće biti grupni kao do sada, jer će startovati po pet takmičara u liniji sa razmakom od tri metra i redom dok se ne popuni broj prijavljenih takmičara. Prilikom pozicioniranja na samoj zoni starta takmičari sa boljim vremenima nalaziće se na prvim linijama čime ćemo izbeći preticanje u zoni starta i cilja objasnio je Nenad Luković, organizator 8. Zastava oružje kragujevačkog polumaratona. Pre početka trke pristup zoni starta i cilja neće biti moguć bez zaštitne maske. Neće biti ni klasičnog proglašenja tri prvoplasirana učesnika, već će na pobedničko postolje dolaziti jedan po jedan takmičar, a prilikom dodele pehara neće biti ni rukovanja od strane organizatora. Pored podrške grada Kragujevca, mišljenja smo da su ove mere i presudile, u Kriznom štabu u Beogradu kome smo se i obratili, da dobijemo pozitivan odgovor i sprovedemo našu aktivnost do kraja.

Inače, pre starta polumaratona u nedelju 4.oktobra u 10.00 sati biće održana i 35. humanitarna akcija Crvenog krsta „Trka za srećnije detinjstvo“. Zbog aktuelne epidemiološke situacije u ime svih predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola trku solidarnosti će pod motom „Naši drugari nisu sami“ istrčati grupa mladih. Posle trke od 11.00 sati za kragujevačke mališane biće organizovan niz korisnih i zabavnih sadržaja, a za najmlađe stomatološki pregledi.3-38.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu