Kragujevčanke otvorile sezonu porazom - iKragujevac


Sport

Na startu nove sezone u Prvoj ženskoj ligi Srbije, košarkašice kragujevačkog Radničkog doživele su ubedljiv poraz na gostovanju jednom od glavnih favorita za titulu, beogradskoj Crvenoj zvezdi – 70:96 (22:27, 9:26, 14:28, 25:15).

Znale su Kragujevčanke da ih očekuje teško gostovanje u Beogradu protiv izuzetno mlade, poletne i talentovane ekipe, željne dokazivanja. I pored toga, nadale su se učenice Nenada Milovanovića da neće tako lako „prodati kožu“ „crveno-belim“ košarkašicama i da će pružiti jači otpor favorizovanom protivniku.

Nakon solidne prve četvrtine u kojoj su ubacile 22 poena, Kragujevčanke su u drugoj deonici u potpunosti napadački podbacile i postigle svega devet poena. To se, neminovno, odrazilo na rezultat, pa su Beograđanke već na poluvremenu stekle zavidnu zalihu od 22 poena prednosti (53:31), koja im je garantovala znatno laganiji posao u nastavku meča.

Tokom treće deonice prednost domaće ekipe dodatno je narasla, tako da su izabranice trenera Milovanovića dovedene pred vrata ubedljivog poraza. Ipak, u poslednjem kvartalu Kragujevčanke su uspele da smanje zaostatak za nekih desetak poena i time makar malo ublaže poraz.

U pobedničkoj ekipi istakla se Nadežda Nedeljkov sa 23 poena, Marija Avlijaš je dodala 15, a kapiten Ivana Katanić 13 poena, uz 10 uspešnih dodavanja. Spisak dvocifrenih „crveno-belih“ košarkašica zaključile su Maša Janković sa 12 i Jovana Spasovski sa 10 poena.

Najbolji utisak u redovima kragujevačkog tima ostavila je Minela Mehović sa 19 poena, a dvocifren učinak ostvarila je još samo Nina Tešić sa 10 postignutih poena.
Već u sredu košarkašice Radničkog očekuje još jedan težak ispit, kada će u okviru 2. kola ugostiti beogradski Partizan 1953.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu