Radnički dočekuje Niš pred praznim tribinama „Jezera“ - iKragujevac


Sport

Posle uspešnog starta sezone i trijumfa na „vrućem“ terenu u Subotici, odbojkaše Radničkog u subotu od 18 časova, u „SBB hali Jezero“, očekuje duel sa aktuelnim vicešampionom Srbije, ekipom Niša. U skladu sa postojećim epidemiološkim merama koje važe na teritoriji Republike Srbije, predstojeća utakmica u „SBB hali Jezero“ biće odigrana bez prisustva publike.

Kragujevčani su novu sezonu u Super ligi Srbije započeli na željeni način – trijumfom na tradicionalno neugodnom gostovanju subotičkom Spartaku. Bitka u hali „Dudova šuma“ trajala je punih pet setova, a na kraju je presudilo iskustvo i kvalitet igrača Radničkog, koji su u odlučujućim momentima utakmice uspeli da sačuvaju „hladne glave“ i reše meč u svoju korist.

Poučeni iskustvom iz prethodnih sezona, znali smo da nas u Subotici očekuje teško gostovanje i „vruć teren“, na kome je uvek bilo teško osvajati bodove. Dobro smo otvorili utakmicu i dobili prvi set, ali smo potom upali u probleme. Srećom da ove sezone u svom sastavu imamo igrače koji su u stanju da se nose sa velikim psihološkim pritiskom, tako da smo uspeli da se dignemo i prelomimo meč u petom setu. Nakon utakmice rekao sam igračima da treba da uživaju u ovoj pobedi jer je velika stvar dobiti jednu zvaničnu utakmicu nakon šest meseci pauze. Koliko je ovaj trijumf značajan, dovoljno govori podatak da smo jedina ekipa u ligi koja je osvojila bodove na gostujućem parketu u prvom kolu. Pred nama je dug put, ali idemo korak po korak, dobro treniramo i nadamo se najboljem u nastavku takmičenja, osvrnuo se na proteklo gostovanje u Subotici trener kragujevačkog tima Dragan Kobiljski.

Pobeda u Subotici svakako predstavlja odličan šlagvort za predstojeću premijeru u „Jezeru“ protiv ekipe Niša. Aktuelni vicešampion Srbije je tokom leta ostao bez glavne osovine u prošloj sezoni - tandema Ikbari-Keita, a njihov odlazak trebali bi da nadomeste Musa Kone, primač servisa iz Malija i jedan od najperspektivnijih iranskih odbojkaša, korektor Bakari Sadat. Nišlije su novu takmičarsku sezonu u Super ligi Srbije započele trijumfom protiv požarevačkog Mladog radnika, a u Kragujevac dolaze sa željom da se prikažu u što je moguće boljem svetlu i pokušaju da iznenade domaćina.

Niš je jedna izuzetno kvalitetna ekipa, koja je prošle sezone bila vicešampion države. Imali smo priliku da odigrano dve prijateljske utakmice sa njima u toku pripremnog perioda, i u obe smo bili bolji, mada to nije realan pokazatelj odnosa snaga. Njima se u međuvremenu priključio još jedan kvalitetan igrač na poziciji korektora, koji je dodatno podigao kvalitet njihove ekipe. Svesni smo da nas očekuje težak meč u subotu, ali se pripremamo maksimalno ozbiljno, atmosvera u ekipi je odlična i svi se nadamo povoljnom rezultatu, najavio je predstojeći meč sa Nišlijama korektor Kragujevčana Irfan Hamzagić.

Nažalost, postojeća situacija sa koronavirusom uslovila je zabranu okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, pa će tako predstojeći duel odbojkaša Radničkog i Niša biti odigran bez prisustva publike. Veliki je to hendikep za ljubitelje odbojke u gradu na Lepenici, ali i za same igrače kragujevačkog tima, koji su navikli na značajnu podršku sa tribina „ Jezera“.

Korona je napravila veliki problem dvoranskim sportovima. Ne treba zaboraviti da je protekla odbojkaška sezona u Srbiji prekinuta sredinom marta i da od tada nije bilo zvaničnih utakmica. Sigurno da će nam nedostajati podrška naše publike, posebno ako se uzme u obzir činjenica da smo u prošloj sezoni bili najgledaniji tim u Super ligi. Ipak, najvažnije u ovom trenutku je da se odbojka igra, a što se publike tiče, bićemo strpljivi i sačekaćemo da se čitava ova situacija sa koronavirusom stabilizuje, kako bismo ponovo mogli da računamo na podršku naših vernih navijača, konstatuje Vladimir Jekić, sportski direktor Radničkog.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu